AvtomobilizemNovice

Omejena izdaja Ghosta ob 120. obletnici znamke Rolls-Royce

Ghost Prism združuje prestiž z unikatnim oblikovanjem modnega sveta.

Rolls-Royce predstavlja omejeno izdajo Prism na osnovi modela Ghost, ki s svojo zasnovo cilja na vplivne osebnosti v mednarodni modni, oblikovalski in luksuzni skupnosti. Ghost Prism temelji na tesnem sodelovanju med oblikovalci znamke in njihovimi strankami, kar izraža estetika vozila.

Po navdihu sodobnega oblikovanja se Ghost Prism ponaša z brezhibno dodelanimi temnimi, nevtralnimi toni s prefinjenimi poudarki drznih barv, kar ustvarja brezčasno eleganco. Ime Ghost Prism odraža kontrast med trdnimi oblikami in svetlimi odtenki, ki so prisotni v oblikovanju. Predstavljeni primerek odet v karoserijski barvi Gunmetal siva, ki jo odlikuje bogat mineralni zaključek. Klasično zrcalno polirano nerjavno jeklo maske in svetlečih elementov na zadnjem pokrovu so nadomestili z visoko sijajnim dimljenim črno-sivim odtenkom Burnout. Za dosego tega učinka je potrebna ročna priprava vsakega posameznega kovinskega elementa, nanos trpežnega temeljnega premaza in štirih slojev barve, čemur sledi natančno 16-urno poliranje.

Sprednji odbijač in svetleči elementi stranskih profilov so ob ohranjanju umirjene estetike odeti v bleščečo črnino. Stranke lahko izbirajo med štirimi kontrastnimi barvnimi poudarki – Phoenix Red, Turchese, Mandarin in Forge Yellow. Izbrana barva poudarka je razširjena na različne elemente, kot so spodnji vstavki odbijača, zavorne čeljusti in karoserijska linija. Notranjost Ghosta Prism odraža sodobno zasnovo zunanjosti, saj se poudarjene barve raztezajo do 1.040 barvnih zvezdic v nebesnem stropu Bespoke Starlight Headliner. Zvezde so posamično nameščene v usnjenem platnu in zagotavljajo nežen sijaj v kabini. Čeprav imajo stranke možnost prilagoditi svoj notranji paket s številnimi barvnimi odtenki, bodo prvi primerki izdaje Prism opremljeni s svetlo in živahno paleto, ki je v kontrastu z drzno zunanjostjo.

Ghost Prism bo na voljo v samo v 120 primerkih za celoten globalni trg, kar sovpada s 120. obletnico delovanja podjetja Rolls-Royce Motor Cars. Omejena izdaja luksuzne limuzine priča o zavezanosti znamke k izdelavi in personalizaciji vozil za njihove najbolj zahtevne stranke.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button