AvtomobilizemNovice

Oklepni DS 7 Crossback za francoskega predsednika

Francoskega predsednika bo prevažal podaljšan, oklepni in hibridni DS 7.

Ne glede na naše politične perspektive, se vsi avtomobilski privrženci strinjamo, da se številni državni veljaki naokrog prevažajo v zanimivih avtomobilih. Veliko centralno-evropskih politikov uporablja prestižne nemške ladje, francoski poglavar pa se je odločil za podporo domače znamke.

Emmanuel Macron je s ponosom izbral svojo novo predsedniško vozilo, največjega, najbolj prestižnega DS na voljo. Precej bolj postavnega od tistega v prodajnih salonih. Na začetku svoje predsedniške poti se je prvič zapeljal z izvedenko DS 7 Crossback Présidentiel, sedaj so vozni park nadgradili na DS 7 Crossback Élysée.

Gre za kar 200 mm podaljšano različico DS-ovega SUV-ja, ki ga poganjal priključno-hibridni pogonski sklop s 300 konjskimi močmi. Obenem je karoserija dodatno varnostno okrepljena in ponuja bistveno več prostora v notranjosti. Zadnjo enojno klop sta nadomestila dva kapitanska sedeža, ločena s sredinskim naslonom za roke. Povsod je polno raznih gumbov za vklapljanje različnih funkcij, USB priklopov in celo brezžična polnilna ploščad.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button