AvtomobilizemNovice

Odlična japonska limuzina iz 90-ih ostala brez lastnika

Poznate zgodbo o Toyoti Chaser? V kolikor jo, jo lahko nadaljujete v vaši garaži …

Toyota je med letoma 1977 in 2001 za domači trg sestavljala limuzinski model Chaser, ki je v segmentu srednjega razreda dočakal kar šest generacij. Na Starem kontinentu je to vozilo neznanka, medtem ko so ga Japonci vozili kot nekakšno »light« poslovno vozilo in nenazadnje tudi kot drif avtomobil v kolikor se je pod motornim pokrovom nahajal 2,5-litrski šestvaljni agregat. Ta je moč prenašal samo in le na zadnji kolesni par, vmes pa je posegel petstopenjski ročni menjalnik.

Na nedavno zaključeni spletni dražbi podjetja Collecting Cars smo našli izredno dobro ohranjen primerek Chaserja Tourer V šeste generacije, ki je po avstralskih tleh prevozil solidnih 105 tisoč kilometrov. Ne le to, gre za tovarniško izdatno športno začinjen voz, ki ima nameščen TRD Sports paket, malenkost bolj agresivno sprednjo masko in poželenja vreden 2,5-litrski prisilno polnjeni 1JZ-GTE agregat. Slednji zmore poskočnih 280 KM, kar pri tako lahkem vozilu pomeni veliko zabave na asfaltu in vonja po skurjenem kavčuku.

O vozilu pa pišemo predvsem zato, ker na petkovi dražbi avtomobil ni našel svojega novega lastnika. Razlog nam zaenkrat še ni znan, več o vozilu pa lahko preverite na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: CC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button