AvtomobilizemNasvetiNasveti in varnostNovice

Oddaja parkirnega prostora – rešitev iz krize?

Kaj razkrivajo britanske številke?

Na Otoku je parkiranje precej velika reč. Zaradi kolon »pleha« in omejenega prostora, je slednji tudi vozilom odmerjen v nezadostnem številu.

To voznike nato sili v plačevanje relativno dragih parkirnin ali potencialnih alternativnih metod. In najbolj priročna je oddaja ali najem zasebnega parkirnega prostora. Kljub korona letu 2021 so nam kolegi iz Velike Britanije zaupali nekaj zanimivih podatkov. Predvsem tistih o zaslužku ob oddaji …

Začnimo pri statistiki. V letošnjem aprilu je število registriranih najemodajalcev parkirnih mest porastlo za kar 131 odstotkov v primerjavi z lanskoletnim aprilom. Številni lastniki odvečnega prostora so očitno mnenja, da bi si v teh ekonomsko nezavidljivih časih lahko prislužili funt ali dva na račun oddaje v namen počivanja štirikolesnikov. Povprečni lastnik enega parkirnega mesta letno zasluži približno 500 funtov (589 €), medtem ko je nesporni zmagovalec posameznik, ki je v minulem letu na ta račun prejel kar 5.400 funtov (6.362 evrov). Čedna žepnina, kajne?

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button