AvtomobilizemNovice

Obsežna prenova za Morgana Plus Four in Plus Six

Pri Morganu je težko ugotoviti, da je nekaj zares novo, a ta dvojec je resnično modernejši.

Morgan je predstavil nova ali bolj rečeno močno posodobljena modela Plus Four in Plus Six, ki sledita osnovni smernicam, vendar z modernim pridihom. Gre za prvo konkretno prenovo modelov premierno razkritih pred 18 meseci, pod katerima tičita lahkotna aluminijasta platforma in bavarski motorji.

Začnimo kar s pomembnimi vitalnimi spremembami, med katere prištevamo nov zavorni sistem razvit v sodelovanju s podjetjema Continental in AP Racing. Potem so tu še izboljšani blažilniki in nove puše, kar prispeva k večji prefinjenosti dinamike ter legi na vozišču. Če se bodo vozniki še vedno znašli v zadregi, bodo navdušeni nad prvo vgradnjo sistema za nadzor stabilnosti v zgodovini Morgana, ki glede na način vožnje prilagaja stopnjo pomoči.

Druga (za Morgana) velika moderna novost je vgradnja zračnih blazin, ena se skriva za aluminijasto armaturno ploščo, druga v središču volana. Vsekakor velik prestop za to znamko, a takšnim varnostnim rešitvam se tudi največji privrženci ne bodo upirali, saj so hkrati neopazno zapakirane. Enako ne velja za večji LCD pred voznikom, ki tiči na elegantni usnjeni armaturni plošči skupaj z analognimi merilniki in predalnikom, v katerem se skrivajo USB priklopi.

Ljubiteljev sodobnih klasikov zagotovo ne bo motila izbira sodobnih BMW-jevih motorjev, natančneje 2-litrskega prisilno polnjenega štirivaljnika z 258 KM pri Plus Four in 3-litrskega turbo šestvaljnika s 340 KM v nosu Plus Six. Prenos moči na zadnji kolesni par poteka preko bolj tradicionalnega ročnega ali osemstopenjskega samodejnega menjalnika, sedaj z unikatno kalibracijo in tremi razločnimi voznimi profili, Normal, Sport ter Sport Plus, ki spremenijo obnašanje avtomobila.

Med več kot dobrodošle novosti lahko prištejemo kakovostno lahkotno ozvočenje priznanega proizvajalca Sennheiser, ki se ponaša z več kot 75-leti izkušenj s področja avdio opreme. Veličasten začetek prodaje nove serije Plus bodo pri Morganu pospremili s posebnimi temami Nordic, Riviera, Britannia, Stateside, Alpine in Urban, ki so že del spletnega konfiguratorja vozil. S sprejemanjem naročil so že pričeli, prve primerke bodo na ceste poslali januarja prihodnje leto.

Žiga Kolman
foto: Morgan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button