AvtomobilizemNovice

Obsežna prenova Volkswagnovega popularnega kompaktnega SUV-ja

T-Cross ob osveženi podobi prejema sodobnejšo tehnologijo in več serijske opreme.

Volkswagen razkriva podrobnosti in prve fotografije pomlajenega T-Cross, kjer so predstavljene oblikovne novosti, izboljšana standardna oprema, sodobnejša tehnologija in višja kakovost materialov notranjosti. Tovrstna prenova je ključnega pomena zaradi popularnosti malega SUV-ja, ki je v štirih letih prodaje postal vodilni v svojem segmentu in po svetu prepričal preko 1,2 milijona kupcev – izven meja Evrope sliši tudi na ime Tacqua ali Taigun.

Osveženi T-Cross se ponaša z modernizirano zunanjo podobo z novimi integriranimi LED žarometi, spremenjenim podpisom dnevne osvetlitve in novimi zadnjimi LED lučmi, na voljo bodo tudi napredni IQ.Light matrični žarometi. Poleg tega so bile v modelno paleto dodane tri nove barve, ki skupaj z rahlimi popravki odbijačev prinašajo več svežine. V notranjosti je prenovljeni T-Cross opremljen s prostostoječim osrednjim informacijskim zaslonom na dotik z največ 9,2-palcev premera in 8-palčnimi digitalnimi merilniki, ki so zdaj standardni pri vseh različicah. Sicer bistvenih oblikovnih sprememb v kabini ni, so pa površine armaturne plošče, obloge vrat in sedežev odete v kakovostnejše materiale.

T-Cross ohranja svoj sloves prostornega in vsestranskega kompaktnega SUV-ja, saj sprejme do pet oseb in ponuja prilagodljivo zadnjo klop s pomikom do 140 mm. Prtljažni prostor v standardni postavitvi sprejme od 385 do 455 litrov prtljage, z zloženo drugo vrsto pa se prostor razširi na 1.281 litrov volumna. V nekaterih različicah je mogoče za lažji prevoz daljših predmetov (do 2.398 mm) zložiti tudi sprednji potniški sedež.

Bodoče kupce prenovljenega T-Cross bo navdušila novica, da so povečali nosilnost vlečne kljuke s 55 na 75 kilogramov, kar ponuja večjo svobodo pri vleki priklic ali prevozu koles, predvsem električnih, ki si občutno težji od klasičnih. Okrepljena varnostna plat T-Crossa premore novega potovalnega asistenta s samodejnim prilagajanjem hitrosti in aktivnim ohranjanjem voznega pasu. Kakšne spremembe se bodo odvile pod pokrovom motorja še ni znano, vendar lahko pričakujemo uporabo že dobro poznanih bencinskih TSI agregatov, morda z blago električno podporo.

Predprodaja in zagon spletnega konfiguratorja se bosta odvila proti koncu letošnjega leta, prihod na trg je načrtovan zgodaj 2024. Kljub posodobitvam želijo pri Volkswagnu ohraniti privlačno osnovno ceno osveženega T-Crossa. Aktualna različica modela T-Cross je na številnih evropskih trgih za leto 2023 že razprodana, kar je kot nalašč za dobro popotnico pomlajene različice.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button