AvtomobilizemNovice

Oblikovna in tehnološka posodobitev Citroëna SpaceTourer

Največji potniški Citroën v Evropi še naprej le električno, drugod z novim dizlom.

Znamke pod okriljem družbe Stellantis so trenutno precej zaposlene s prenovo izdelkov v ponudbi, kar velja tudi za Citroëna SpaceTourer, izvrstnega družinskega enoprostorca, ki bo v novo modelno leto vstopil s pomlajeno družinsko podobo in izboljšano tehnološko platjo.

Prenovljeni SpaceTourer bo še naprej na voljo v dveh dolžinah (4,98 m ali 5,33 m) in lahko na krovu sprejme do 9 potnikov, hkrati ohranja prepoznavno eleganco, udobje ter praktičnost. Od predhodnika ga bomo prepoznali po sveži družinski identiteti sprednjega dela z novo izrazito masko, spremenjenimi žarometi in svetlobnim podpisom ter seveda novim ovalnim logotipom, ki se poklanja Citroënom iz preteklosti.

Sodobnejša notranjost SpaceTourerja se osredotoča na udobje in funkcionalnost za velike družine ali službe s prevoznimi dejavnostmi. Armaturno ploščo zastopa velik 10-palčni osrednji zaslon na dotik z najnovejšim info-zabavnim sistemom My Citroën Play, ki podpira brezžično zrcaljenje pametnega telefona, prepoznavanje glasu in tri-dimenzionalno navigacijo. Zasnova armaturne plošče je osvežena z mislijo na praktičnost, vključno s povečanimi odlagalnimi prostori, držali za pijačo, v katera se lahko namestijo pametni telefoni in brezžično polnilnico. Prenovo je doživel tudi volan, sedaj z bolje integriranimi upravljanimi tipkami in možnostjo ogrevanja obroča. Napredki kabine se nadaljujejo z novimi 10-palčnimi digitalnimi merilniki, štirimi vtičnicami tipa USB-C in dvema 12-voltnima vtičnicama. SpaceTourerja lahko glede na potrebe sestavimo s 5, 7, 8 ali 9 sedeži, za lažji dostop skrbijo drsna stranska vrata in odpirajoče se zadnje okno.

Evropski SpaceTourer bo ponujen izključno z električnim pogonom pod oznako ë-SpaceTourer, katerega poganja elektromotor s 100 kW (136 KM), v povezavi z dvema kapacitetama baterij.  Osnovna baterija z zmogljivostjo 50 kWh omogoča do 224 kilometrov dosega med polnjenji, večja baterija s kapaciteto 75 kWh pa podaljša doseg do 350 kilometrov po merjenju WLTP. Standardno je ë-SpaceTourer je opremljen s polnilnim priklopom z močjo 7,4 kW, opcijsko je na voljo 11-kilovatni trifazni priklop, ki omogočata prilagodljivo in učinkovito polnjenje. Hitro polnjenje 80 odstotkov zavoljo priklopa z močjo 100 kW traja od 38 do 45 minut. Na trgih zunaj Evrope je SpaceTourerja mogoče naročiti tudi z motorji z notranjim izgorevanjem, velika novost pa dizelski motor BlueHDi s 180 KM v povezavi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button