AvtomobilizemNovice

Ob 110. obletnici z novim ekskluzivnim športnim modelom

Aston Martin bo v veličastnem slogu obeležil pomemben zgodovinski mejnik.

Mineva natanko 110 let odkar sta ustanovitelja Lionel Martin in Robert Bamford sklenila uradno partnerstvo, ki je obrodilo prvi avtomobil znamke Aston Martin, s katerim so zanetili več kot stoletje avtomobilskih uspehov, inovacij in dirkaških podvigov.

Aston Martin se je tako rekoč zaradi ustanoviteljevih strasti do dirkanja, rodil na stezi in se iz skromnih začetkov v mali delavnici v Londonu, zavihtel med najbolj prepoznavne avtomobilske znamke na svetu. Postali so sinonim elegantnega oblikovanja, razkošne obrtniške izdelave in ekskluzivnosti.

Na fotografijah povezanih z obletnico, so upodobili dva najbolj ikonična modela iz stoletne zgodovine in izpostavili zavezo k izdelavi avtomobilov s koreninami v Grand Prix tekmovanjih. Enemu najstarejših preživelih dirkalnikov, Razor Blade iz leta 1923, se je pridružil sodobni brezkompromisni hiperšportnik Valkyrie. Legendarni Razor Blade se kljub letom ponaša z aerodinamično obliko in zmogljivem motorjem, kar ga je popeljalo do številnih rekordov. Pri Astonu še vedo nadaljujejo z enako ideologijo, sicer okrepljeno s tehnologijo iz sveta Formule 1, ki je pomagala pri nastanku divjega Valkyrie.

V čast izjemnem mejniku bodo letos predstavili izredno omejeno serijo novega športnega modela, s katerim bodo nastopili na festivalu hitrosti v Goodwoodu, na veliki nagradi Silverstona in dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance. Leto 2023 bo za Aston Martin prelomno, saj bodo razkrili prvega športnika naslednje generacije, ki bo poudaril njihovo osredotočenost na ekskluzivnost, visoko zmogljivost pogonov in užitke za volanom.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button