AvtomobilizemNovice

Nvidia in Foxconn napredujeta tehnologijo samovozečih vozil

Nvidia vse bolj prodira v svet avtomobilizma.

Nvidia in Foxconn, vodilni svetovni proizvajalec tehnologije, bosta združila moči za razvoj modernih platform za avtomatizirana ter avtonomna vozila. Foxconn (Hon Hai Technology Group) bo postal prvovrstni proizvajalec, ki bo izdeloval elektronske krmilne enote (ECU) na osnovi Nvidia DRIVE Orin avtomobilske strojne opreme. Prihajajoča Foxconnova električna vozila (pod znamko Foxtron) bodo opremljena z enotami DRIVE Orin in senzorji DRIVE Hyperion.

»To strateško sodelovanje z družbo Nvidia krepi rešitve za inteligentno vožnjo, ki jih bo lahko ponudil Foxconn. Skupaj industriji omogočamo, da ustvari energetsko učinkovita in avtomatizirana vozila,« je povedal Eric Yeh, višji direktor centra za razvoj programske opreme pri Foxconnu. Z vgradnjo DRIVE Orin sistema se bodo vse bolj približali samodejni vožnji, s pomočjo senzorjev DRIVE Hyperion pa bodo pospešili pot do izdelave vozil, ki ne bodo ogrožali varnosti, zanesljivosti in kakovosti.

Sistem na čipu Nvidia DRIVE Orin omogoča do 254 trilijonov operacij v sekundi in hkrati lahko obvladuje veliko število aplikacij ter globokih nevronskih mrež, ki se sočasno izvajajo v avtonomnih vozilih. DRIVE Hyperion je modularna razvojna platforma in referenčna arhitektura za načrtovanje samovozečih vozil. Oba sistema s skupno močjo predstavljata možgane in osrednji živčni sistem vozila, ki v realnem času obdelujejo ogromne količine podatkov pridobljenih s strani senzorjev, kar avtonomnim vozilom omogoča varno zaznavanje, načrtovanje ter delovanje.

Žiga Kolman
foto: Nvidia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button