AvtomobilizemNovice

Novo: Bentley Bentayga Hybrid

VIDEO: Novi korak k Bentleyjevemu cilju »Beyond100*«.

Britanci so v celoti razkrili novo Bentaygo s priključno-hibridnim pogonom, na katero polagajo precejšnje upe. Kot prvi zares razkošni SUV z elektrificiranim pogonom naj bi poskrbel za opazno nadgradnjo prodajnih števil tega športnega terenca, poleg tega pa se bo mimoidočim predstavil tudi z malenkostno modificiranim izgledom.

Jedro vozila je vsekakor njegov pogon, ki ga tvori trilitrski twin-turbo V6 agregat v simbiozi z elektromotorjem in baterijo kapacitete 17,3 kWh. Sistemska moč znaša 449 KM in okroglih 700 Nm navora, kar razkošnega SUV-ja do kilometrske stotice požene v zgolj petih sekundah in pol in upeha šele pri končnih 254 km/h. Po drugi strani, pa se lahko na povsem električen način zapeljete do največ 50 kilometrov.

 

Videz je kakopak skoraj identičen aktualni floti Bentayge, vseeno pa je moč opaziti nižji prag pri vratih, nekaj ličnih emblemov z oznako hybrid ter posebna 21-palčna platišča. Tudi ambient ne razočara, saj narejen po meri najbolj zahtevnih. Še največ sprememb vnaša celotna tehnologija za uravnavanje in spremljanje stanja pogona. Slednji z zmogljivostjo 128 KM in 350 Nm navora lahko Bentaygo poganja do največ 130 km/h, za več dinamike pa vsekakor poskrbi prisilno polnjeni V6 agregat.

Skratka, dinamika ali popolna in skoraj neslišna umirjenost, vse skupaj na visokem nivoju Bentleyevega SUV-ja, ki je že na voljo na nekaterih največjih trgih s povpraševanjem po petičnih štirikolesnikih.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button