AvtomobilizemNovice

Novitecov Ferrari 812 Competizione premore kar 866 KM

Le z izpušnim sistemom do dodatnih 36 konjskih moči.

Ferrari 812 Competizione je ob svojem prihodu kaj hitro postal eden najslavnejši in najbolj zmogljivih vrancev iz Maranella, vendar nekaterim standardna ponudba ne zadošča, zato iščejo nekaj več, kar bodo našli pri priznanem nemškem predelovalcu Novitec. Tam so zavihali rokave in uspeli ustvariti pravcato italijansko zver s pridihom nemškega inženiringa.

Ključna sprememba izpod rok mojstrov pri Novitecu je namestitev manj zadušenega izpušnega sistema, ki odpre dihalne poti 6,5-litrskega V12 motorja, da lahko brez kakršnega koli prisilnega polnjenja ustvari 637 kW (866 KM) pri 9.200 vrtljajih na minuto in 711 Nm navora. Izpušni sistem, skrbno razvit za izboljšan pretok izpušnih plinov in toplotno izolacijo, je na voljo v različnih konfiguracijah, vključno z aktivnim uravnavanjem zvoka z ventili. Na voljo so možnosti od nerjavečega jekla do lahke zlitine INCONEL, uporabljene v svetu Formule 1. Ekskluzivna različica je celo pozlačena z zlatom za boljšo estetiko in odvajanje toplote, oblika izpuha obenem poveča vizualno privlačnost 812 Competizione.

Sodelovanje družbe NOVITEC z družbo Vossen je prineslo visokotehnološka kovana platišča v treh izvedbah, dimenzij 21-palcev spredaj in 22-palcev zadaj, ki ustvarjajo izjemen vizualni učinek in pripomorejo k voljivosti avtomobila. Na področju vzmetenja so na voljo športne vzmeti v kombinaciji s serijskimi blažilniki, ki podvozje za 25 milimetrov približajo k tlom in poskrbijo za večjo okretnost na cesti. Ker je 812 Competizione posledično precej nizek, je za varno prečkanje grbin na voljo sistem dviga sprednje osi za 40 mm, ki se ob dosegu hitrosti 80 km/h samodejno povrne v prvotni položaj.

Športna, vendar še vedno razkošna notranjost 812 Competizione Novitec premore kakovostne materiale, kot so usnje, alkantara in ogljikova vlakna, kar lahko kupci prilagajajo po svojih željah, prav tako lahko izbirajo med široko paleto različnih barv. Novitecova predelava 812 Competizione bo vsekakor izredno redka, saj je Ferrari izdelal le 999 primerkov kupejev in 599 kabrioletov Aperta.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button