AvtomobilizemNovice

Novitec z rešitvijo za nenasitne ljubitelje Ferrari Portofina M

VIDEO: Nadgradnja za več moči in brutalen zvok!

Inženirji pri tunerski hiši Novitec Group navadno poskrbijo za vse nenasitne lastnike športnih vozil, še posebej tistih iz Ferrarijeve garaže. Tokrat so se lotili Portofina M, dvovratnega kabrioleta s trdno streho, katerega 3,9-litrski twin-turbo V8 s 620 KM ne sodi med skromneže. Očitno za nekatere vseeno.

Nemci so omenjeni pogon navili na 704 »konjiče« in navor povzdignili na 882 Nm, kar poskočnemu konjičku omogoči galop do kilometrske stotice v zgolj 3,15 sekunde oziroma do 200 km/h z mesta v zgolj 9,4 sekunde. Hitro? Brutalno, predvsem če temu dodamo še zvočno kuliso, ki jo pričara V8 agregat z manj uglajenim izpušnim
sistemom. Ne verjamete? Poslušajte in ne varčujte z jakostjo zvoka …

 

Pri Novitecu so se lotili tudi videza in podvozja. Portofina M so spustili za kar 35 milimetrov, zato velja previdnost pri vožnji čez cestne ovire, in ga obuli v 21- oziroma 22-palčna Vossen platišča. Pri predstavitvi so še spodbudili vse lastnike, naj jim zaupajo svoje želje pri prilagoditvi ambienta vozila, kajti ugoditi znajo še tako domišljavim idejam. Celotna predstavitev predelave, nadgradnje in možnosti se nahaja v spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: Novitec

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button