AvtomobilizemNovice

Novitec predstavlja namrščenega Rolls-Royce Dawn

Spofec Overdose je predelava na osnovi Rolls-Royce Dawn Black Badge.

Zima je v polnem razmahu, ravno prav za prihod Novitecove predelave brezstrešnega Rolls-Royce. Šalo na stran, vsi dobro vemo, da si bodo v resnici bodoči lastniki z debelo denarnico, svoje Dawne v času zime zapeljali v tople kraje, še z dodatnim veseljem bodo takšno divjo kreacijo razkazovali po letoviščih bližnjega vzhoda.

Pa se kar podrobneje spoznajmo z najnovejšo stvaritvijo znanega nemškega predelovalca, ki uradno nosi ime Spofec Overdose. Pristni ljubitelji prestižne britanske znamke bodo vsekakor užaljeni nad poširjeno predelavo kabrioleta Dawn, vendar je potrebno poudariti, da nameravajo izdelati vsega tri primerke.

Za osnovo so mojstri pri Novitecu uporabili že nekoliko posebno edicijo Black Badge, nato pa je sledila konkretno napihovanje karoserije, ki je sedaj za 130 mm širša zadaj in 70 mm spredaj. Vsi novi paneli so izdelani iz ogljikovih vlaken, prav tako so iz enakega materiala izdelali nekoliko agresivnejša odbijača spredaj in zadaj. Postavno zunanjo podobo zaokrožujejo zajetna 22-palčna platišča proizvajalca Vossen.

Kot se za Noviteca spodobi, posebnemu tretmaju ni ubežal niti uglajen 6,6-litrski twin-turbo dvanajstvaljnik pod dolgim pokrovom. S pomočjo nove nadzorne enote proizvede 686 konjskih moči in 980 Nm navora, kar je dovolj, da se ogromna luksuzna ladja do stotice požene v 4,6 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 250 km/h.

Žiga Kolman
foto: Spofec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button