AvtomobilizemNovice

Novitec F8 N-Largo Spider

Ferrari F8 Spider ni dovolj? Novitec ima odgovor.

Nemški tuner znan po zmogljivih in glasnih predelavah italijanskih bikcev ter konjičkov, predstavlja novo omejeno serijo F8 N-Largo Spider. Po podatkih nameravajo izdelati le 15 primerkov nabrušenih Ferrrarijev, kakršnega vidite na fotografijah, kljub temu, da so predhodno izdanih 15 kupejev prodali v samo nekaj dneh od razkritja.

Kakorkoli, večino sprememb pri brezstrešnem F8 je enakih kot pri kupeju. V osrčju konjička iz Maranella rohni 3,9-litrski V8 z dvema tubopolnilnikoma, ki sedaj z vgradnjo nove nadzorne enote in Inconel izpušnega sistema premore 818 konjskih moči, zaradi česar je pospešek do stotice padel na 2,6 sekundi. Kljub pomanjkanju strehe, naj bi Spider z lahkoto presegel najvišjo hitrosti 340 kilometrov na uro.

Poleg nadgradnje pogonskega sklopa, so omejeni seriji N-Largo namenili še nekaj kozmetičnih izboljšav. Celotna karoserija je močno poširjena, zadek denimo sedaj v širino meri kar 211 centimetrov, nataknili so mu nova Vossen platišča premera 21-palcev spredaj in 22-palcev zadaj ter vse skupaj odeli v visoko kakovostno vijolično barvo. Po želji stranke lahko svoje pečat pustijo tudi v notranjosti z oblazinjenjem in okrasnimi elementi po naročilu.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button