AvtomobilizemNovice

Novi Volkswagen Taigo razgaljen na testu

Na dan so pricurljale nadaljnje podrobnosti novega kupejevskega križanca Taigo.

Prihajajoča kupejevska alternativa Volkswagnu T-Cross prestaja zadnje stopnje testiranja v realnem svetu, pred uradno predstavitvijo še letošnje leto. Fotografi so v objektiv uspeli ujeti testen primerek brez kakršnekoli kamuflaže, skoraj pripravljen za napad na nasičen trg križancev.

Novinec, vsaj na evropskem trgu, ki se pod imenom Nivus že odlično prodaja v južni Ameriki, je zasnovan na kompaktni MQB A0 platformi Volkswagen koncerna. Gre za najmanjšo različico modularne karoserijske arhitekture, uporabljene že pri sorodnih T-Cross in Polo. Taigo je s 4.266 mm dolžine v primerjavi s T-Crossom nekoliko daljši, strešna linija pa je 10 mm nižja, kar bo ponudilo odlično stilsko naravnano alternativo ostalim Volkswagnovim križancem in ostalim konkurentom, kot je recimo Toyota C-HR.

Taigo bo ponujen z izbiro TSI bencinskih motorjev, vstopno z litrsko trivaljno enoto z več stopnjami zmogljivosti, kasneje lahko pričakujemo poskočnejšo izpeljanko z 1,5-litrskim štirivaljnim motorjem. V igri ni dizelskih ali hibridnih pogonov, saj bodo le tako ohranili ceno na dostopni ravni.

Potrjujejo, da bo Taigo standardno osvetljevala LED tehnologija, medtem ko bodo digitalni merilniki, razni asistenčni sistemi in tehnologija povezljivosti ponujeni kot dodatna oprema. Oblikovne novitete v primerjavi s T-Crossom smo povzeli že večkrat, glavnica je položnejša strešna linija, opredeljujeta ga še skoraj športen zadek z rahlim strešnim krilcem in vzdolžna LED osvetlitev.

Novega Taigo bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v Pamploni v Španiji, kjer že sestavljajo T-Crossa in Pola. Cene, stopnje opreme in ostale podrobnosti bodo znane proti koncu leta 2021, a brez dvoma lahko pričakujemo rahel poskok cen v primerjavi s klasičnim križancem T-Cross, za katerega je pri nas potrebno ošteti najmanj 17.617 evrov.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button