AvtomobilizemNovice

Novi TechArt GTstreet R z mnogo krilci

In seveda z motorjem navitim na 800 konjev.

Nemški predelovalec TechArt že dve desetletji redno sestavlja GTstreet kolekcijo nabritih Porschejev 911, prvi med njimi je slonel na osnovi generacije 996 Turbo. Letos predstavljajo morda najbolj divjo kreacijo do sedaj, novega GTstreet R, ustvarjenega na najnovejši generaciji Porscheja 911 (992) Turbo S.

3-litrska šestvaljna pljuča z dvema turbopolnilnikoma sedaj dihajo z navdušujočih 800 KM in 950 Nm navora, ob dodatni moči je na 350 km/h zrasla tudi najvišja hitrost. Višje številke so dosegli z vgradnjo večjih turbin, novega motornega modula in prosto pretočnega izpušnega sistema, ki bo poskrbel še za prijetnejšo zvočno kuliso. Proizvodnja GTstreet R bo omejena na 87 primerkov, kar se ujema z ustanovitvijo podjetja leta 1987.

Vsekakor ne gre za subtilnega športnika, pretresla ga je aerodinamična bomba. Celotno zunanjost zastopajo številna krilca in podobni elementi, vse pa je kakopak izdelano iz ogljikovih vlaken. Spredaj ga opredeljujeta poglobljen odbijač in pokrov prtljažnika v slogu GT3. Zadaj ne gre spregledati ogromnega spojlerja, poudarjenega difuzorja in novih izpušnih cevi. Celoten paket ustvari štirikrat več potiska k tlom kot pri standardnem avtomobilu in 45 odstotkov manj vzgona na sprednji osti.

V primerjavi z običajnim Turbo S je vzmetenje pri GTstreet R znižano za 25 mm, sedi na unikatnih kovanih platiščih z aerodinamičnim karbonskim robom. Svoj pečat so mojstri pri TechArtu pustili tudi v notranjosti, kjer dominira vzorec kariraste zastave, večina površin je iz alkantare, usnja in karbona. Kasneje letos bo na voljo opcijski Clubsport paket, za dodatno olajšanje kabine.

Žiga Kolman
foto: TechArt

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button