AvtomobilizemNovice

Novi Superb je vstopil v proizvodnjo

Superb in Passat bosta nastajala v skupni tovarni v Bratislavi.

Škoda je zagnala proizvodnjo četrte generacije paradnega konja v Volkswagnovi tovarni v Bratislavi, kamor se je v okviru projekta Beta+ preselila iz Kvasinyja. Namen poteze je povečati učinkovitost proizvodnje in ustvariti prostor v Kvasinyju za dodatne enote Octavie. Odločitev, sprejeta novembra 2020, Škodi omogoča izkoriščanje sinergij v proizvodni mreži, namreč Superb in Volkswagen Passat si bosta delila isto proizvodno linijo, saj je za razvoj obeh poskrbela češka družba.

Tovarna v Bratislavi je doživela pomembno preobrazbo, saj je bilo za proizvodnjo novega Superba nameščenih več kot 500 robotov in sodobnih sistemov. Premik omogoča tudi sestavljanje večjega števila baterijskih vozil v Mladi Boleslavi. Proizvodni proces modela Superb na Slovaškem se začne s stiskanjem karoserijskih delov v Bratislavi, kar poudarja povečanje učinkovitosti projekta Beta+.

Posodobitve tovarne vključujejo izboljšave na področju okoljske trajnosti, kot so napredne lakirne kabine z izboljšanim kroženjem zraka in možnostjo zajemanja hlapnih organskih spojin. Četrta generacija modela Superb ponuja raznoliko paleto pogonskih sklopov, med katerimi so trije bencinskimi motorji, dva dizelska, priključni hibrid, ki je ekskluziven za karavana, in blago-hibridno različico – prvo za serijo Superb.

Škodin paradni konj že od leta 2001 sledi bogati dediščini, ki sega v leto 1934. Sprva je bil predstavljen kot Škoda 640 Superb, do danes pa je bilo izdelanih že več kot 1,6 milijona primerkov. Z najnovejšimi proizvodnimi potezami in tehnološkim napredkom, Superb ostaja vzor oblikovalske in inženirske odličnosti v avtomobilski industriji.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button