AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi SsangYong Torres prihaja v Evropo

Korejski specialisti bodo v Evropi nastopili z novim električnim SUV-jem.

SsangYong je prihajajočem električnem SUV-ju znanem pod razvojno oznako J100, dodelil novo ime Torres, ki se navezuje na narodni park Torres del Paine v Patagoniji. Napovednik so pospremili s fotografijami, ki ponujajo boljšo predstavo končnega robustnega SUV-ja, s katerim se precej odmikajo od trenutne ponudbe.

Novi Torres oblikovno ostaja zvest prvotnim skicam koncepta J100, s pokončnimi elementi sprednje maske, tankima žarometoma, izbočenim sprednjim pokrovom in nastopaškim odbijačem. Če videz ne vara, deluje kot da zadnja prtljažna vrata skrivajo integriran nosilec rezervne pnevmatike, sicer zadek spominja ne nekakšno mešanico Forda Explorer in Land Roverja Defender, še posebej zaradi stranskega nosila opreme ter stojala za svetilko.

S temi potezami želijo pri SsangYongu poudariti avanturistično naravo Torresa, za vse ljubitelje aktivnega življenjskega sloga. Po fotografijah sodeč je vse bolj serijsko pripravljen korejski SUV pridobil uporabnejša manjša kolesa, namreč na originalnih skicah je bil obut v zajetne terenske pnevmatike.

SsangYongov robusten terenec bo v proizvodnjo vstopil že lotos junija, vendar bo sprva na voljo le južnokorejskim kupcem, evropska različica Torresa s povsem električnim pogonom bo prispela šele proti koncu naslednjega leta. Po dimenzijah bo primerljiv z Volkswagnom ID.4 in Škodo Enyaq iV, a s primerljivo nižjo ceno.

Tehnične podrobnosti zaenkrat še niso znane, vendar potrditev izbire klasičnih motorjev in električnega pogona potrjuje uporabo prilagojene platforme, kot pri novem Koreandu e-Motion. V SsangYongovi ponudbi bo Torres zapolnil vrzel med Korandom in Rextonom. V bližnji prihodnosti bodo razkrili še povesem električnega poltovornjaka, ki bi lahko nastal na zasnovi Torresa.

Žiga Kolman
foto: SsangYong

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button