AvtomobilizemNovice

Novi Ranger bo razkrit 24. novembra!

Prva uradna fotografija in izdan datum premiere …

Pri modrem ovalu so razkrili datum, ko bo luč sveta ugledala nova generacija pickupa Ranger. Gre za najbolje prodajan poltovornjak na evropskih tleh, pri Fordu pa so ga razvili skupaj s Volkswagnom. Prav pri slednjih bodo kasneje predstavili sorodnega Amaroka.

Nova fotografija razkriva svetlobni podpis dnevnih luči, kjer so jih umetniško poudarili z načrtnim zasenčenjem preostanka vozila. Kaj in kako so pri Fordu pristopili k snovanju povsem novega Rangerja razkriva video spodaj, medtem ko ob prav vsaki priložnosti poudarjajo, da so vozilo oblikovali na podlagi mnenj kar 5.000 vprašanih voznikov aktualne in minulih generacij tega globalnega pick-upa.

Kaj do danes vemo o povsem novem Rangerju? Da bo menda najbolj vsestranski in da trenutno trpi kot le redko kateri jekleni konjiček na svetu, saj ga testirajo na najbolj surovih področjih našega planeta. Glede pogona je znano, da bo osnovo tvoril dvolitrski turbodizel ob družbi športnega bencinskega EcoBoost V6 agregata. Za različico Raptor bo zadolžen trilitrski V6 turbodizel, celotni floti pa naj bi se pridružil še priključni hibrid. Skratka, pisana paleta motorizacije.

V notranjosti bosta kraljevala 15,5-palčni osrednji multimedijski zaslon ter voznikov 12-palčni instrumentacijski, bistveno več pa bo znanega zadnjo novembrsko sredo, ko bodo svetovne avtomobilske oči uprte na Fordov oder z novim Rangerjem.

Blaž Likovič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button