AvtomobilizemNovice

Novi Range Rover Velar HST s 400 konjskim šestvaljnikom

Velar je bil deležen športne preobrazbe in prejel dva nova šestvaljna vrstna motorja.

V preteklih letih smo kratico HST že opazili na manjšem Range Roverju Evoque in večjem Range Roverju Sport, sedaj so športno podobo namenili tudi srednjem Velarju.

Nova oprema v vrhu ponudbe je zasnovana na paketu R-Dynamic, na voljo pa bo v kombinaciji z dvema pogonskima sklopoma. Prvega z oznako D300 poganja 3-litrski dizelski vrstni šestvaljnik z blago-hibridno podporo in 300 konjskimi močmi, pod pokrovom P400 pa rohni šestvaljni bencinar, prah tako s hibridno pomočjo ter mamljivih 400 KM. Pri obeh je pogon speljan na vsa štiri kolesa, razlika je pri samodejnem menjalniku, ki je pri dizlu devetstopenjski, pri bencinarju pa osemstopenjski.

Velar HST je ekskluzivno ponujen z Arroios sivo karoserijsko barvo in 21- palčnimi črnimi platišči. K postavni zunanji podobi pripomorejo okrasni elementi in streha odeta v kontrastno črno barvo. R-Dynamic osnova med drugim prinaša še zatemnjena stekla, stropno oblogo v črnem semišu in drsno panoramsko streho.

Pod površjem HST-ja se skriva elektronsko nastavljivo zračno vzmetenje z adaptivnimi blažilniki, ki s pomočjo senzorjev nenehno spremlja stanje vozne površine in ustrezno prilagaja delovanje vzmetenja ter šasije. Voznik ima sicer še vedno možnost lastne izbire voznega profila v meniju. Poleg odlično uravnovešenega podvozja je Velar oborožen z različnimi asistenčnimi sistemi, kot sta denimo aktivni tempomat in aktivno ohranjanje voznega pasu.

V notranjosti najdemo najnovejšo generacijo operacijskega sistema Pivi Pro, ki se prikazuje na 10-palčnem sredinskem zaslonu, obogatenem še s podporo Amazon Alexa asistenta, pred voznikom pa so nameščeni 12,3-palčni digitalizirani merilniki. V domači Britaniji si lahko kupci že omislijo obe privlačni izvedenki HST, ocenjeni na 84 tisočakov (D300) in 89 tisoč evrov (P400).

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button