AvtomobilizemNovice

Novi Porsche 911 GT3 po navdihu zmagovitega Le Mans dirkalnika 956

Unikatnega GT3 so izdelali prav za moža odgovornega za tovrsten dosežek, Paola Barillo.

Porsche s fantastično novo umetnino na štirih kolesih predstavlja vrnitev programa Sonderwunsch, ki bo kupcem z globokimi žepi omogočil izpolnjevanje najzahtevnejši želja pri konfiguraciji novega konjička. Skupaj z ustvarjalci bodo lahko zasnovali najbolj odbite poslikave, naročali izdelavo unikatnih komponent in celo popolnoma edinstvenih modelov.

Prvi avtomobil pod okriljem novega programa, ki se dobesedno prevede v »posebna zahteva«, je 911 GT3 nove generacije s karoserijsko poslikavo in določenimi oblikovnimi elementi povzetimi po dirkalniku Porsche 956 ekipe Newman Joest Racing, katerega so Klaus Ludwig, Loius Krages in Paolo Barilla leta 1085 popeljali do zmage na 24 urni preizkušnji v Le Mansu.

Ta posebni GT3 bo šel v roke prav Paolu Barilli, članu zmagovite trojice. Med posebnosti lahko več kot očitno opazimo nostalgično karoserijsko poslikavo v kombinaciji rumene, črne in bele ter platišča polovično barvana v zlate in belem odtenku. Novosti opazimo tudi pri zadnjem krilcu, katerega stranski zaključni pokončni krilci imata novo obliko, pravilno delovanje nove aerodinamike pa so preizkusili tudi v vetrovniku.

Za nameček so na vratih naslikali številko 7 in ročico menjalnika izdelali iz enega samega kosa aluminija, kar spominja na magnezijevo ročico iz originalnega dirkalnika 956. Barilla je bil pri snovanju avtomobila močno povezan z ekipo od samega začetka, prejel je celo svojo identifikacijsko kartico in postal uradno zaposlen pri Porscheju. Projekt je trajal kar tri leta in prestal veliko različnih stopenj. Končen izdelek označen kot »PB 60« si je Paolo podaril za rojstni dan.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button