AvtomobilizemNovice

Novi Passat Variant še s priključno-hibridnim pogonom

Paleto motorjev bogatita dva dizla in priključna hibrida.

Pri Volkswagnu so močno razširili paleto pogonskih sklopov nove generacije Passata Variant, sedaj na voljo z dodatnima dizeslkima motorjem in, v času širjenja elektrifikacije, pomembnima priključno-hibridnima sklopoma.

Priključna hibrida z oznako eHybrid se ponašata s sistemsko močjo 150 kW (204 KM) oziroma 200 kW (272 KM) in omogočata električni doseg do 120 kilometrov, kar ju naredi praktična za vsakodnevno mestno vožnjo. V teh modelih je elektromotor z močjo 85 kW združen z 1,5-litrskim prisilno polnjenim bencinskim motorjem s 110 kW (150 KM) ali 130 kW (177 KM). Za shranjevanje električne energije skrbi baterija s kapaciteto 19,7 kWh baterijo, ki jo je mogoče polniti z izmeničnim tokom z 11 kW in močjo do 50 kW na hitrih polnilnih postajah. Cene modelov eHybrid se začnejo pri 50.320 evrih oziroma 62.470 evrih, na voljo pa so v različnih linijah opreme.

Dvojec dodatnih dizelskih motorjev sestoji iz 2-litrskega TDI agregata. Osnovna izvedenka premore 90 kW (122 KM) in 320 Nm navora, njen glavni poudarek je učinkovitost porabe goriva. Cena tega modela znaša od 41.745 evrov in je na voljo v kombinaciji s paketoma opreme Passat in Business. Druga dizelska različica razvaja z močjo 142 kW (193 KM) in standardnim štirikolesnim pogonom 4Motion ter je tako namenjena voznikom, ki poleg učinkovitosti iščejo večjo zmogljivost. Cena tega modela bo znašala od 57.475 evrov in je na voljo izključno z višjima stopnjama opreme Elegance ter R-Line. Passat bo še naprej ponujen z blago-hibridnim motorjem eTSI in dizelskim TDI s 110 kW (150 KM), s katerima so prodaj otvorili že lansko leto.

Novi Passat Varian je na voljo v različnih linijah opreme, kot so klasična Passat, Business, Elegance in R-Line. Različica Business je namenjena pogostim poslovnim voznikom, medtem ko različici Elegance in R-Line ponujata specifikacije najvišjega razreda. Vsaka verzija pogona je povezana z določenimi linijami opreme, kar zagotavlja, da lahko kupci izberejo model, prilagojen njihovim željam in voznim potrebam. Volkswagnova razširjena linija ponuja celovito paleto pogonskih možnosti, ki ustrezajo različnim potrebam in zahtevam, od varčnih dizelskih motorjev do naprednih priključnih hibridov. Več podrobnosti o novem Passatu lahko preberete TUKAJ, ko se je predstavil na slovenskem trgu.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button