AvtomobilizemNovice

Novi Nissan Z se podaja v dirkaške vode

Nissan predstavlja prve fotografije novega dirkalnika Z GT4.

Nissan se z novim športnim modelom Z podaja na dirkaške steze, kar potrjujejo prve fotografije dirkalnika razreda GT4, za katerega bencinski navdušenci upamo, da bo obrodil nabrušeno NISMO izvedenko serijskega modela.

Žal trenutno Nissan ne podaja veliko podrobnejših podatkov o novem Z GT4, menda bomo več izvedeli na letošnjem avtomobilskem dogodku SEMA v Las Vegasu. Kakorkoli, potrjeno je, da bo za pogon skrbela navita različica 3-litrskega twin-turbo V6 motorja, ki standardno proizvede 400 KM, regulacije serije GT4 pa dovoljujejo do 476 KM, pod površjem pa bomo našli optimizirano šasijo in vzmetenje. Druga pomembna plat je aerodinamika, kar pri Nissanu Z GT4 zastopajo ogromno zadnje krilce, zevajoča sprednja maska, razni usmerjevalci zračnega toka in zadnji difuzor z enojno izpušno cevjo.

»Motošport je za Nissan izraz strasti in neprekosljivega strokovnega znanja. Nissan Z še naprej ohranja svoj položaj vznemirljivega športnega avtomobila, ki voznike navdušuje s svojo vozno dinamiko in prilagodljivim pogonskim sklopom,« je dejal Nissanov operativni direktor Ashwani Gupta. »Prepričani smo, da bo dirkaški Nissan Z GT4 pripravljen napisati novo poglavje v več kot 50-letni zapuščini hitrosti modelov Z.« Nissan Z GT4 je bil razvit strani inženirjev pri NISMO, prestal je številna testiranja na stezah in služil kot testno vozilo na junijski 24-urni dirki Fuji ter na dogodkih serije Super Taikyu v Motegiju.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button