AvtomobilizemNovice

Novi MG3 prihaja na evropske ceste

Hibridni Renault Clio je dobil močno konkurenco.

Popolnoma novi MG3 predstavlja pomemben napredek na področju hibridne tehnologije v kategoriji kompaktnih mestnih kombilimuzin segmenta B, saj ponuja kombinacijo zmogljivosti, učinkovitosti in prefinjenosti. Avtomobilček do zdaj na voljo le v Združenem kraljestvu, se pripravlja na nastop drugod Evropi.

Največja posebnost posodobljenega MG3 je novi hibridni pogon z večjo baterijo s kapaciteto 1,83 kWh in zmogljivejšim elektromotorjem, ki postavlja visoka merila v tem segmentu. Kompaktne mere MG3 ostajajo nespremenjene, zaradi česar je idealen za mestno vožnjo, hkrati pa zagotavlja več prostora v notranjosti, prav tako prtljažnik premore 293 litrov volumna (prej 285 litrov).

Pogonski sklop Hybrid+, ki združuje 1,5-litrski bencinski motor s 75 kW (102 KM) in elektromotor s 100 kW (136 KM), za prenos moči na kolesa skrbi tristopenjski samodejni menjalnik. Visoka sistemska moč 143 kW omogoča pospešek do stotice v osmih sekundah, kar je skoraj na nivoju “hot-hatchev”, od 80 do 120 km/h pa potrebuje le 5 sekund. Kjub vsemu se hibridni MG3 pohvali s povprečno porabo 4,4 litra na 100 prevoženih kilometrov.

MG3, ki se osredotoča na prefinjenost in dinamično vodljivost, se ponaša z izboljšano nastavitvijo podvozja in vzmetenja, kar zagotavlja uravnoteženo vozno izkušnjo. K udobni vožnji prispevajo tudi dodatna zvočna izolacija in kakovostnejši gradni materiali. Vozilo je na voljo v treh stopnjah opreme – Standard, Comfort in Luxury. MG3 Hybrid+ se ponaša z najsodobnejšimi funkcijami, saj notranjost zastopatjo 7-palčni digitalni merilniki in 10,25-palčni osrednji zaslon na dotik, s povezljivostjo MG iSMART in varnostnimi sistemi MG Pilot.

Vizualno novi MG3 nastopa s sodobnim oblikovanjem, dinamičnimi potezami, različnimi slogi lahkih platišč, žarometi z LED tehnologijo in živahno barvno paleto, saj lahko evropski kupci izbirajo med sedmimi barvnimi shemami. Novi MG3 izstopa na trgu malih kombilimuzin z napredno hibridno tehnologijo, odlično vozno izkušnjo, bogato opremo in sodobnim dizajnom. Predstavlja pomemben korak naprej za prerojeno znamko MG na stari celini.

Žiga Kolman
foto: MG Motors

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button