AvtomobilizemNovice

Novi Mercedes-AMG SL prvič s štirikolesnim pogonom

Mercedes počasi odkriva novo generacijo modela SL.

Mercedes pripravlja prav posebno presenečenje v obliki nove generacije SL, ki bo prvič v zgodovini prejel štirikolesni pogon. Tokrat je nalogo razvoja prejel športen oddelek AMG, tu je tudi razlog za oznako Mercedes-AMG, trenutno pa preizkus 4MATIC+ sistema poteka na najbolj zahtevnih zimskih terenih švedske. To sicer ni SL-ov prvi izlet v realen svet, z uvodnim testiranjem na javnih cestah in na obveznem nemškem autobahnu so že zaključili.

Kot vsakega nemškega športnika tudi SL-a čaka obsežno mučenje na zelenih krivuljah Nordschleifa, saj se v novi generaciji še precej bolj naslanja na športne korenine kot njegovi predniki. AMG zaenkrat še ne razkriva podrobnejših tehničnih podatkov, le da so nekoliko preoblikovali platneno streho, ki trenutno prestaja test vzdržljivosti.

Povsem verjetno se bo pod dolgim motornim pokrovom znašel vrhunski AMG-jev 4-litrski twin-turbo V8 motor, vsaj pri najbolj zmogljivi izvedenki, vstopne bi lahko poganjali elektrificirani šestvaljni vrstni motorji. Pa brez skrbi, tudi novi SL bo kljub štirikolesnem pogonu z lahkoto drsel čez zavoje, namreč 4MATIC+ sistem poznan iz štirivratnega AMG GT in E63 omogoča izklop sprednje osi za maksimalno zabavo.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button