AvtomobilizemNovice

Novi Jeep Avenger s hibridnim štirikolesnim pogonom

Avenger 4xe predstavlja napreden pogon v segmentu kompaktnih križancev.

Jeep, znamenita znamka avanturističnih in trdoživih SUV-jev, predstavlja najnovejšega člana družine. Novi Avenger 4xe temelji na uspehu prvotnega modela Avenger in poudarja Jeepovo predanost zmogljivosti in elektrifikaciji. Hibridni Avenger 4xe, ki je bil predstavljen evropskim novinarjem, ponazarja Jeepovo zapuščino in bodočim voznikom ponuja več zabave ter svobode.

Jeep Avenger 4xe poleg širitve ponudbe znamke pomeni strateški odziv na zahteve kupcev, ki želijo napredno tehnologijo, h kateri spada tudi elektrifikacija, s katero nudijo neprimerljivo vozno izkušnjo. Vozilo je namenjeno širokemu krogu posameznikov, od športnih navdušencev in lastnikov vozil 4×4 do mestnih križarjev, ki iščejo kompaktno vozilo za vsakodnevno vožnjo ali vikend pustolovščine.

Avenger 4xe, ki predstavlja velik korak naprej v Jeepovi zmogljivosti, saj ga poganja svež pogonski sklop, ki združuje hibridni sistem z napredno tehnologijo AWD štirikolesnega pogona. Njegovo jedro je 1,2-litrski turbo motor s 100 kW (136 KM), ki je podprt z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom z dvema 21-kilovatnima elektromotorja spredaj in zadaj. Šeststopenjski dvosklopčni samosejni menjalnik omogoča električni način pri nizkih hitrostih, medtem ko funkcija E-Boost v športnem načinu izboljša zmogljivost. Hibridni Avenger stotico doseže v 9,5 sekunde in pospešuje do najvišje hitrost 194 km/h. Ponaša se z največjo močjo in navorom v med hibridnimi Avengerji, namreč nudi 36 KM in 25 Nm več kot različica e-Hybrid FWD, pri tem pa ohranja minimalne emisije ogljikovega dioksida.

Izboljšane terenske zmogljivosti vozila vključujejo izboljšane pristopne in izhodne kote, povečano oddaljenost od tal in globino vožnje po vodi do 400 mm. Inovativni pogonski sklop vključuje reduktor v razmerji 22,7 : 1 na zadnji osi, ki zagotavlja boljši navor in oprijem zadnjih koles. Pametni sistem štirikolesnega pogona zagotavlja prepoznavno 4×4 zmogljivost razporejeno v razmerju 50 : 50. Funkcija Selec-Terrain vozniku omogoča izbiro načinov za različne razmere, med katerimi so programi Auto, Snow, Sand&Mud in Sport. Zadnje večtočkovno vpeto vzmetenje, ki ga običajno najdemo v večjih vozilih, povečuje udobje na neurejenih cestah.

Zasnova Avengerja 4xe združuje tradicijo z inovacijami, saj ima robustno zunanjost s funkcionalnimi elementi, kot so zadnja vlečna kljuka in strešni nosilci. Notranjost je opremljena z vzdržljivimk pralnimi sedeži, standardno pa je obut v pnevmatike M+S ali opcijske terenske pnevmatike. Naročila za novega Avengerja 4xe bodo začeli sprejemati v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button