AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi ID.7 GTX predstavlja vrhunec družine ID.

ID.7 GTX razvaja s prostorno notranjostjo in zmogljivim 340-konjskim električnim pogonskim sklopom.

Volkswagnova paleta električnih športnih vozil je v enem dnevu pridobila kar dva nova člana. Najprej se nam je predstavil kompaktni ID.3 GTX, drugi model pa je večji ID.7 GTX Tourer, ki bo izpolnil želje družinsko usmerjenih kupcev.

ID.7 GTX Tourer izstopa kot najzmogljivejši Volkswagnov karavan doslej, ki se ponaša z edinstveno kombinacijo prostornosti, zmogljivosti in trajnosti, značilno za električno mobilnost. S sistemom dveh elektromotorjev, pogonom na vsa kolesa in napredno LED tehnologijo osvetlitve obljublja dinamično vozno izkušnjo. Predprodaja modela ID.7 GTX Tourer se bo začela spomladi.

Trajnost je ključni poudarek modela ID.7 GTX Tourer, saj ga poganja dvojec elektromotorjev in sicer ustaljena enota z 286 KM na zadnji osi ter dodaten elektromotor na sprednji osi s 108 KM. Skupna sistemska zmogljivostjo je odmerjena pri 250 kW (340 KM), kar naj bi zadoščalo za pospešek do stotice v območju petih sekund, baterija s kapaciteto 86 kWh pa naj bi nudila do 685 kilometrov dosega. S pomočjo hitrega polnilnega priklopa z močjo 200 kW bo mogoče baterij do 80 odstotkov oskrbeti v manj kot pol ure.

Izboljšave pod oznako GTX vključujejo prepoznavne oblikovne elemente, kot so edinstven odbijač, črni poudarki in posebej oblikovana 20-palčna platišča Skagen. V notranjosti estetiko povzdignejo ogrevani individualni sedeži, rdeče obrobe, rdeči šivi in volan s specifičnim znakom GTX z rdečimi okrasnimi šivi. Kljub športni zasnovi ID.7 GTX Tourer ponuja impresivno prostornost z velikim prtljažnikom z največ 1.714-litri prostornine in prilagodljivimi konfiguracijami sedežev. Opcijske funkcije, kot je panoramsko strešno okno s pametnim steklom, povečujejo udobje in razkošje vozila.

ID.7 GTX Tourer je opremljen tudi z naprednimi varnostnimi in priročnimi funkcijami, vključno s pripomočki, kot sta opozarjanje na izstop in asistent pri parkiranju. Novi glasovni asistent IDA, integriran s ChatGPT, ponuja interakcijo v naravnem jeziku in dostop do spletnih podatkovnih zbirk za informacije ter nadzor funkcij vozila. Poleg tega nova aplikacija Wellness izboljša izkušnjo vožnje, saj omogoča prilagajanje nastavitev vozila za udobje in sprostitev med vožnjo ali odmori, kar zajema ambientalno osvetlitev, avdio sistem, klimatsko napravo ter masažo sedežev. ID.7 GTX Tourer predstavlja Volkswagnovo zavezanost inovacijam, trajnosti in zmogljivosti na trgu električnih vozil ter ponuja prepričljivo kombinacijo športnosti, praktičnosti in najsodobnejše tehnologije.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

2 komentarjev

  1. VW bi lahko bil mal bolj domiseln, ne pa da te volanske drsnike drgne
    pa ta ekran na sredini je tudi vse kar je novega. sori, še chatGPT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button