AvtomobilizemNovice

Novi Hongqi L5: naslednja generacija kitajskega Phantoma

Hongqi kmalu z novo prestižno limuzino v vrhu ponudbe.

Hongqi L5 je najbolj prestižna kitajska limuzina, ki se postavlja ob bok Rolls-Royce Phantoma, vendar je prevej bolj ekskluzivna in cenovno zasoljena. Prvo generacijo so predstavili leta 2014, zdaj je tukaj naslednja stopnja najvišjega standarda udobja s kitajske, z retro pridihom.

Na prvi pogled je skoraj nemogoče med seboj ločiti dve generaciji, saj so ohranili prvotno zastavljen slog in ga zgolj rahlo modernizirali. Nekoliko spremenjena je impozantna sprednja maska, več kromiranih elementov je tudi na spodnjem delu sprednjega odbijača, žarometa ostajata okrogla in izbočena iz karoserije, le tehnologija znotraj je sodobnejša. S strani ostaja klasična limuzinska silhueta, podobna kot pri Phantomu, nova so platišča, nadaljuje se tematika kroma, zadaj pa se znova zaključi v slogu britanskega konkurenta, s pokončnima lučema in velikima izpušnima cevema.

Kaj bo po novem gnalo »rdečo zastavo« (Hongqi) še ni znano, pod pokrovom prejšnje generacije je bil nameščen 6-litrski V12, vstopni model pa je uporabljal 4-litrski V8 z dvema turbinama. Takšna pogonska agregata sta bila vsekakor potrebna, saj ima 5,5 metrov dolg L5 več kot tri tone mase in tudi pri novem ni opaziti shujševalnih potez. V notranjosti ne manjka prestiža in udobja, s številnimi kakovostnimi materiali, mnogimi zasloni, barvitimi površinami in celo okrasjem iz pravega dragega kamna žad. Koliko bo znašala cena novega Hongqi L5 še ni znano, a prejšnji se je pričel pri 6 milijonih juanov oziroma 787 tisoč evrih.

Žiga Kolman
foto: Hongqi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button