AvtomobilizemNovice

Novi Golf R Variant (2021)

Najbolj strupeno različico Golfa Variant je že mogoče naročiti.

Štirikolesni pogon 4MOTION je prek upravitelja vozne dinamike povezan z ostalimi sistemi za podvozje, kot so elektronski zapori diferenciala (XDS) in opcijski sistem za prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC) z različnimi nastavitvami. Rezultat: precizno in nevtralno doživetje vožnje, optimalna vlečna sila in izvrstna agilnost. Končne nastavitve podvozja novega Golfa R Variant so določili na Severni zanki Nürburgringa.

Motor, ki poganja Golf R Variant, je 2,0-litrski 4-valjni turbomotor serije EA888, ki na svoji četrti razvojni stopnji nudi moč 235 kW (320 KM) in pospešek od 0 do 100 km/h v 4,9 sekunde. Serijsko najvišjo hitrost je mogoče z opcijskim paketom R Performance z 250 km/h zvišati na 270 km/h.

Golf R Variant s športnim podvozjem, rezerviranim za R-modele, in športnimi nastavitvami se odlično obnese tudi pri vsakdanjih vožnjah. Tako je na primer vozni profil Comfort kot eden izmed štirih serijskih voznih režimov s parametri motor, menjalnik, blažilniki, krmiljenje in R-Performance Torque Vectoring zasnovan za čim večje udobje.

Poleg tega se dinamični karavan ponaša tudi s prostornostjo. Medosna razdalja, ki je za 50 mm daljša kot pri kompaktni izvedbi Golfa, gre v prid večje prostornosti. Od večjih dimenzij imajo korist predvsem potniki v zadnjem delu vozila. Če je avto naložen do stropa in je druga sedežna vrsta podrta, ima prtljažnik prostornino 1.642 litrov. Novi Golf R Variant je v Nemčiji in Evropi že mogoče naročiti; cena znaša od 51.585 evrov.

Rudi Leskovec
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button