AvtomobilizemNovice

Novi Genesis G90 bo zastavonoša znamke

Genesis razkriva prve fotografije nove premijske limuzine G90, a notranjost ostaja skrivnost.

Dokaj mlada korejska premijska znamka Genesis, predstavlja prve uradne fotografije nove generacije luksuzne zastavonoše G90, ki se bo ob prihodu postavila ob bok Mercedesa razred S. Opisujejo ga kot najbolj elegantno interpretacijo znamkine oblikovalske filozofije atletska eleganca, obenem pa združuje številne elemente že videne pri manjši limuzini G80.

Med te značilnosti spadata postavna maska v obliki grba in žarometa v dveh horizontalnih linijah, ki s raztezata proti sprednjim blatnikom. Gre za najtanjšo osvetlitev v celotni Genesisovi paleti, ki v enem elementu združuje osvetlitev z zasenčenim snopom svetlobe in dnevno luč, ker je bilo izvedljivo z uporabo tehnologije mikro leč, obenem se smerniki raztezajo čez celoten sprednji del.

V iskanju želene elegance so izdelali pokrov motorja z linijami v slogu preklopne školjke, ki se razteza preko sprednjih blatnikov, kar zmanjša špranje in pozitivno vpliva na aerodinamiko. Pozornost na podrobnosti je opazna tudi pri samem logotipu znamke na pokrovu, saj je le ta za 80 odstotkov tanjši od starih emblemov.

Kot vsi ostali Genesisiovi modeli, tudi G90 koristi parabolično linijo vzdolž celotne dolžine vozila, z elegantno neprekinjeno bočno linijo. Relativno nizkim stranskim oknom nasprotuje odebeljen C stebriček, ki naj bi po mnenju oblikovalcev zadnjim potnikov hkrati nudil občutek odprtega prostora in privatnosti. Zaključujemo z zadkom, kjer se stikata položna strešna linija in odrezav odbijač, med njima pa izstopa vzdolžen svetilni element. Za končen premijski vtis poskrbijo kromirana črta in dvojne izpušne cevi.

Korejci zaenkrat še ne razkrivajo tehničnih podrobnosti rivala BMW-ja serije 7, prav tako je v povojih videz notranjosti. Vemo, da bo G90 kot številne konkurenčne limuzine ponujen s klasično ali podaljšano medosno razdaljo, pri slednji bo medosje zraslo za kar 190 mm.

Novi G90 bo nasledil trenutno generacijo, katera se že odleta 2015 prodaja na različnih globalnih trg, kot sta Azija in seveda severna Amerika. Številni testni prototipi so že bili opaženih na znanih lokacijah, kot je Nürburgring in okolica, a kljub testiranju na evropskih tleh, načrt prodaje, tako kot pri predhodniku, ni predviden za celotno staro celino. Odločili se bodo za ekskluzivno ponudbo le na izbranih trg, kjer veliko vlogo igrajo premijski avtomobili.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button