AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi Fiat 600 se predstavi

Fiat je na videoposnetku razkril novi model 600.

Fiat je objavil prvi uradni video novega modela 600, ki bo postal drugi električno gnani član italijanske družine iz Turina. Če je električni 500 s svojimi prikupnimi potezami povsem navdušil svetovno publiko, bo drugi električni model izdelan natanko po merilih evropskih kupcev. Ohranja značilnosti italijanske ikone, dodaja okolju prijaznejši električni sklop in obliko križanca z višjo oddaljenostjo od tal.

Promocijski videoposnetek na Youtube ne razkriva nobenih tehnoloških podrobnosti, vendar v celoti razgali podobo novega Fiata 600. Po velikosti bi lahko novi Fiatov avtomobil umestili na položaj klasičnega križanca 500X, prav tako si z njim deli številne prepoznavne oblikovne elemente, kot je sprednja okrogla osvetlitev in razporeditev zadka. Pod površjem si bo novi 600 izposodil namensko električno platformo manjšega brata 500, vendar bo z dodatnimi merami poskrbel za večjo uporabnost, predvsem na račun dodatnega para vrat, praktično gre za Fiatovo različico sorodnega Jeepa Avenger.

Kakšen električni sklop bo uporabljal novi 600 še ni znano, a ostali pripadniki družbe Stellantis trenutno prejemajo posodobljen paket z baterijo s kapaciteto 54 kWh in elektromotorjem s 115 kW (156 KM) ter 260 Nm navora. V primeru takšnega sklopa lahko pričakujemo približno 400 kilometrov dosega in hitro polnjenje z močjo 100 kW, kar pomeni, da lahko baterijo do 80 odstotkov oskrbimo v pol ure. Na posnetku lahko na hitro opazimo tudi notranjost, ki premore enake digitalne merilnike in velik osrednji informacijski zaslon kot pri Fiatu 500, je obkrožena z enostavnimi krožnimi linijami ter popestrena z ambientalno osvetlitvijo.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button