AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi električni Volkswagen ID. 2all za manj kot 25 tisočakov

Koncept ID. 2all odkriva novo dobo električnih Volkswagnov.

Volkswagen že nekaj časa obljublja prihod cenovno dostopnejši električnih modelov, kar se počasi uresničuje s premiero koncepta ID. 2all, ki bo navdušil s konkurenčnimi podatki in vstopnico pod mejo 25 tisočakov. Lahko bi rekli, da gre za nekakšno električno reinkarnacijo kompaktnega Pola, ki se ponaša s 450 kilometri dosega, inovativno tehnologijo asistenčnih sistemov, zasnovo na platformi MEB Entry in bo v proizvodnjo stopil leta 2026.

Volkswagen ID. 2all je prvi član električne družine zasnovan na evoluciji platforme MEB imenovani MEB Entry in tudi prvi model s sprednjim pogonom, kar omogoča prav fleksibilnost te osnove. S tem želijo povečati vsakodnevno uporabnost vozil, saj bo ID. 2all opremljen z učinkovitim električnim pogonom, novo baterijo in polnilno tehnologijo. Spredaj nameščen elektromotor bo zmogel 166 kW (226 KM), doseg z enim polnjenjem bo po merjenju WLTP znašal do 450 kilometrov, kar bo zadoščalo široki publiki uporabnikov. Hitro polnjenje bo baterijo do 80 odstotkov nahranilo v približno 20 minutah, najvišja hitrost bo omejena na 160 km/h, pospešek do stotice pa bo trajal manj kot sedem sekund.

ID. 2all uvaja številne novosti, tudi na področju oblikovanja, saj se močno navezuje na starejše modele, kot je Golf, kar lahko opazimo predvsem na zadnjem C stebričku, spredaj pa ima novo interpretacijo svetlobnega podpisa. Drugod ga opredeljuje jasne linije, postavna drža kolesnih lokov, prijazen obraz in brezčasna eleganca z veliko mero dinamike. Nekak zgodba se odvija v notranjosti, kjer najdemo čiste oblikovne poteze, kakovostne materiale in logično zastavljeno digitalno okolje z dvema zajetnima zaslonoma in ločenim upravljanjem klimatske naprave. Preračunljivost oblikovanje pomeni, da se bo najmanjši ID. pohvalil s prostornino prtljažnika od 490 do 1.330 litrov.

Novi ID. 2all bo s 4.050 mm dolžine malenkost krajši od aktualnega Pola, vendar bo prostornejši zavoljo 2.600 mm medosne razdalje. V serijsko različico se bo prelevil še pred letom 2026, ko se bo pridružil devetim novim električnim modelom. Letos bodo prestavili še ID. Buzz s podaljšanim medosjem in velikega ID. 7, leta 2026 prihajajo še kompakten SUV in električar z vstopno ceno nižjo od 20 tisoč evrov.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button