AvtomobilizemNovice

Novi CX-60 bo prvi Mazdin priključni hibrid

Mazdin veliki SUV CX-60 bo prvi priključni hibrid japonske znamke in to z veliko zmogljivostjo.

Prihajajoči zastavonoša CX-60 ne bo Mazdin prvi priključni avtomobil, saj so načrte elektrifikacije že otvorili s popolnoma električnim MX-30, bo pa veliki SUV prvi priključni hibrid. Razvoj je že dalj časa v  polnem razmahu, saj je premiera CX-60 predvidena že za 8. marca letos.

Po Mazdinih podatkih bomo pod pokrovom novinca našli poznan 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor, povezan z enim elektromotorjem, za skupno zmogljivost preko 300 konjskih moči. Ti dve skromni informaciji sta praktično edini do sedaj podani, vemo še, da se bo CX-60 na fronti velikih modelov (Large Product Group) pridružil še en član z oznako CX-80.

Slednji bo prejel še tretjo vrsto sedežev, kar ga bo uvrstilo v enak segment z Volvom XC90, Škodo Kodiaq, Seatom Tarraco, Kio Sorento in podobnimi. V igri novih modelov sta še dva velikana, CX-70 in CX-90, vendar sta ti oznaki namenjeni tujim trgom, predvsem kitajskim in severnoameriškim. Na dodatne podrobnosti bomo morali še nekoliko počakati, do takrat pa si lahko ogledujemo fotografijo sprednjega desnega žarometa.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button