AvtomobilizemNovice

Novi Colt kot Mitsubishijev Clio

Stopinjam ASX-a sledi tudi novi Colt.

Mitsubishi je v Evropi predstavil novo kompaktno kombilimuzino Colt, ki po vzoru novega ASX temelji na Renaultovi platformi CMF-B, bolje rečeno gre za preoblečenega Clia z nekaj dodatki japonske znamke. Novi Colt bo nastajal v Renaultovi turški tovarni Bursa, v prodajne salone pa bo zapeljal oktobra letos.

Povsem novi Colt po devetih letih se ponaša z bolj drznim in športnim videzom kot poprej, kar bi lahko pritegnilo več evropskih kupcev. Praktično Cliov sprednji del so spremenili z lastno masko dinamični ščit, nekoliko spremenjen je spodnji zračnik, drugačna je dnevna osvetlitev, LED žarometa pa sta ostala enaka. Podobnega pristopa manjših popravkov so se lotili pri zadku, kjer opazimo kromirano letvico na dnu odbijača in vzdolžen napis Mitsubishi.

Manj razlikovanj je v notranjosti, praktično identični z izjemo logotipa na sredini volana in prilagojenega prikaza digitalnega okolja. Tega sestavljajo digitalni merilniki in 7- ali 9,3-palčni osrednji zaslon na dotik s sistemom Multi-Sense, ki omogoča prilagajanje med tremi načini vožnje (My Sense, Sport in Eco), odzivnost volana, motorja ter ambientalno osvetlitev. Novi Colt se med drugim pohvali še z bogatim naborom sodobnih asistenčnih sistemov in odličnim Bose ozvočenjem.

Pod motornim pokrovom bodo brneli poznani pogonski sklopi francoskega partnerja. Vstopnico bo predstavljal litrski bencinar v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom, stopničko više bo enak agregat z dodatkom turbopolnilnika in šeste prestave. Vrh bo predstavljal hibridni model z 1,6-litrskim bencinskim motorjem, dvema elektromotorjema, samodejnim menjalnikom in baterijo s kapaciteto 1,2 kWh. Podrobnejši podatki in predvsem cene bodo znani, ko se približujemo začetku prodaje.

Žiga Kolman
foto: Mitsubishi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button