AvtomobilizemNovice

Novi Brabus 850: lepotica in zver v enem

Brabusovi mojstri so Maybacha popeljali v nove višave.

Brabus je izdelal novo zver, ki v celoto združuje silovito moč in brezčasno eleganco prestižne limuzine. Brabus 850 postavlja nove meje luksuza v avtomobilskem svetu. Rodil se je iz modela Mercedes-Maybach S 680, ki predstavlja vrhunec udobja in vse skupaj dvignil na višjo raven, predvsem na področju zmogljivosti.

Zasnova in zunanjost Brabusa 850 vabita v ekskluzivno kraljestvo razkošja. Sprednji del limuzine krasijo elementi iz ogljikovih vlaken, ki se raztezajo tudi ob straneh. Ti elementi so bili poleg vizualne privlačnosti skrbno izdelani tudi za izboljšanje stabilnosti pri visokih hitrostih, saj povečujejo potisk sprednje osi k tlom. Poleg tega optimizirajo pretok zraka do hladilnega sistema in sprednjih zavor. Na zadnjem delu vozila difuzor iz ogljikovih vlaken harmonično dopolnjuje obliko in poudarja črno emajlirane izpušne cevi. Edinstven značaj Black and Bold je utelešen črnini vseh podrobnosti, vključno z mrežo maske.

V osrčju Brabusa 850 bije mogočen 6,2-litrski V12 podprt z dvema visokozmogljivima turbololnilnikoma. Skupaj ustvarijo 625 kW (850 KM) in 1.100 Nm navora, kar v kombinaciji z oprijemom pogona na vsa štiri kolesa in bliskovitega devetstopenjskega samodejnega menjalnika poskrbi za pospešek do stotice v 4,1 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Manj zaprt športni izpušni sistem s tehnologijo krmiljenja ventilov prispeva k simfoniji in zagotavlja različne zvočne profile, od diskretnega načina Coming Home do bučne spremljave v nastavitvi Sport.

Brabus 850 sedi na novih 22-palčnih kovanih platiščih Monoblock Z, ki brezhibno združujejo prepoznavno oblikovanje in lahkotno konstrukcijo. Športno plat so združili z novim nadzornim modulom SportXtra za zračno vzmetenje, ki do 20 milimetrov zniža podvozje, vendar ne vpliva na udobje vožnje.

Vstop v notranjost razkrije razkošen ambient odet v najbolj kakovostne materiale, okrašene z značilnimi Brabusovimi podrobnostmi. Od sedežev do vrat in prilagojenih talnih oblog prevladuje edinstvena temno siva barvna shema, ki jo krasijo ujemajoči šivi in obrobe. Športen pridih dajejo okrasne površine iz ogljikovih vlaken, več kot 300 plastičnih delov pa je obdelanih s temnim kromom. Konfiguracija notranjosti sicer nima meja in omogoča kupcem, da si ustvarijo sanjski prostor.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button