AvtomobilizemNovice

Novi BMW M4 še zgoraj brez

Ravno za čas poletja bo prispela kabrio različica BMW-ja M4.

BMW je v pravem času svetu predstavil novega M4 Competition kabriolet, da bodo lahko srečni kupci letošnje poletje preživeli z vetrom v laseh. Najnovejša adicija športnega oddelka bo v proizvodnjo stopila letošnjega julija, prve dostave 99 tisoč evrskega M4 Cabrio bodo sledile takoj zatem.

Po kupeju, o katerem smo pisali TUKAJ, je prispela še brezstrešna izvedenka BMW M4 Competition xDrive. Kot že ime namiguje, bo M4 kabriolet na voljo le s posebno umerjenim M štirikoesnim pogonom in najzmogljivejšo izbiro agregata. 3-litrski turbinsko podprt šestvaljni linijski bencinar s 510 KM in 650 Nm navora ga do stotice požene v 3,7 sekundah – dve desetinki počasneje v primerjavi z M4 Competition Coupe. Impresivna ni samo zmogljivost pogonskega sklopa, namreč električna streha se lahko spusti ali dvigne v vsega 18 sekundah in do hitrosti 50 km/h.

Zložljiva streha ima sicer nekaj negativnega vpliva na samo praktičnost v primerjavi s kupejem, prostornina prtljažnika se ob zloženi strehi s 385 litrov zmanjša na 300 litrov, še vedno pa premore 80 litrov več od predhodnika. Med drugim se je nova generacija M4 Cabrio vrnila k uporabi platnene strehe imenovane »panel bow«, ki je za 40 odstotkov lažja od stare aluminijaste. Izgubo torzijske stabilnosti, ki močno vpliva na vozno dinamiko, so rešili z mnogimi ojačitvami podvozja, kot so aluminijasta plošča na sprednjem delu, razne opore na dnu in zadnji okvir pričvrščen neposredno na strukturo.

Notranjost M4 kabrioleta je slična kupejevski, z izjemo dodatnih elektronsko nastavljivih športnih sedežev z Air Collar sistemom, za prijetno toplino okoli vratu pri vožnji z zloženo streho. Drugod je zgodba z dodatno opremo in tehnologijo enaka kot pri M4 Coupe.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button