AvtomobilizemNovice

Nova Toyota Tundra ima “veliko” masko

Igra avtomobilskih mask očitno nima meja.

Vsi se posmehujemo na račun rastočih BMW-jevih ledvičk, vendar v njihovi senci impozantne maske rastejo v celotni avtomobilski industriji. Med največjimi krivci je postal Lexus, vendar se nekako prevelika maska zlije z luksuznimi modeli, a kot kaže so sedaj okužil tudi domačo Toyoto.

Prva s precej velikimi »usti« je bila nova Camry, sedaj so z novim poltovornjakom Tundra vse skupaj povzdignili še eno raven višje. Gre sicer za pick-up namenjen izključno ameriškem trgu, v najbolj športno-terensko nastrojeni podobi TRD Pro. Zaenkrat obstaja samo ta uradna fotografija, kot Toyotin odgovor na številne pobegle fotografije zunanjosti.

Kot kaže Toyota z novo Tundro ne le tehnično, temveč tudi oblikovno neposredno napada svoje rivale, kot sta Ford F-150 in Chevrolet Silverado, ki sta v zadnjih letih prav tako prejela postaven obraz. Zaenkrat so nam namenili le oblikovni napovednik in okrnjeno fotografijo notranjosti, kjer bo po trenutnem trendu prevladala digitalizacija. Kej več bo o novi Tundri znano v prihajajočih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button