AvtomobilizemNovice

Nova stopnja BMW-jevega informacijskega sistema iDrive

Posodobljenem iDrive 8.5 sledi operacijski sistem na Androidni osnovi.

BMW uvaja novo stopnjo razvoja informacijskega sistema iDrive, ki prinaša preglednejšo razporeditev funkcij in enostavnejšo uporabo ukrivljenega zaslona. Koncept QuickSelect prinaša izboljšano zasnovo menija v slogu naprav zabavne elektronike. S prehodom novodobnih avtomobilov na programsko vodeno zasnovo, informacijski sistemi postajajo vse bolj pomembni in je njihov razvoj ključnega pomena za doživljanje vozniške izkušnje.

BMW-jev sistem iDrive 8.5 se z novim grafičnim vmesnikom in strukturo menijev osredotoča na interakcijo z upravljanjem na zaslona na dotik in s glasovnim upravljanjem. Osrednja točka notranjega ambienta novih modelov tako postaja ukrivljen panel z dvema zaslonoma. Novo princip delovanja pomeni, da so ključne funkcije in informacije prikazane na eni ravni ter hitro dostopne brez brskanja v podmenijih. Namesto tega so podatki prikazani v navpični postavitvi na voznikovi strani vmesnika. Funkcijske ikone lahko uporabniki izberejo s potegom prsta in jih tudi individualno konfigurirajo. Funkcija QuickSelect omogoča neposredno izbiro zabavnih vsebin, stikov in nastavitev vozila ali začetek interakcije z inteligentnim osebnim asistentom. Koncept delovanja novega iDrive je usklajen z uporabniškimi navadami uveljavljenimi s sodobnimi mobilnimi napravami, hkrati sistem vozniško izkušnjo, saj je povečuje osredotočenost voznika na cesto.

Novi iDrive s funkcijo QuickSelect je naslednja stopnja razvoja operacijskega sistema BMW OS 8, ki je nameščen v trenutnih modelih z ukrivljenim zaslonom in temelji na zadnji generaciji info-zabavnih enot. Postopoma ga bodo začeli uvajati v vse večje premijske modele, kot so serija 7, iX, i4, X5, X6, X7 in XM. Vzporedno razvijajo tudi povsem nov operacijski sistem OS 9 na temeljih programske opreme Android Open Source, ki bo še bolj približal občutek uporabe mobilne naprave. Ta sistem bo z letošnjim novembrom pot našel v serijo 2 Active Tourer in kompaktnega SUV-ja X1.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button