AvtomobilizemNovice

Nova sedemsedežna Mazda za Evropo

CX-80 gradi na CX-60 z enakimi motorji in tehnologijo, vendar dodatno prostornostjo.

Mazda je na staro celino pripejala nov prostoren model CX-80, ki bo obogatil ponudbo na višjem koncu SUV-jev, kjer je v ponudbi že odlični CX-60. Naročila bodo začeli sprejemati prihodnji mesec, prve dostave pričakujemk jeseni letos. CX-80 postaja Mazdin vodilni model v Evropi, predstavlja zavezanost znamke k združevanju užitka v vožnji z okoljsko in varnostno učinkovitostjo, saj nudi dve možnosti hibridnega pogonskega sklopa.

Novi sedemsedežni CX-80 se ponaša z mogočno in hkrati elegantno obliko, ki uteleša koncept graciozne trdnosti, hkrati sledi smernicam, ki jih je zastavil malo manjši brat CX-60. Ponuja prostorno kabino z vsestranskimi konfiguracijami sedežev, ki zadovoljujejo različne potrebe potnikov. Poleg tega je prtljažni prostor zasnovan tako, da lahko sprejme velike predmete tudi ob uporabi tretje vrste sedežev, kar še poveča njegovo praktičnost za družinska potovanja ali prostočasne dejavnosti. S tremi vrstami sedežev prtljažnik nudi 258 litrov volumna, kar se z zloženo zadnjo klopjo poveča na 687 litrov, maksimalna prostornina znaša 1.971 litrov.

Mazda za evropski trg ponuja dva elektrificirana pogonska sklopa. Prvi je priključni hibrid e-SKYACTIV PHEV, katerega osnovo predstavlja 2,5-litrski bencinski motor, povezan z elektromotorjem s 129 kW in baterijo s kapaciteto 17,8 kWh. Druga izbira je e-SKYACTIV D s 3,3-litrskim vrstnim šestvaljnim dizelskim motorjem s podporo 48-voltne blago-hibridne tehnologije in močjo 258 KM ter 550 Nm navora. Oba pogonska sklopa dajeta prednost užitku v vožnji in nudita štirikolesni pogon, hkrati pa zagotavljata vrhunsko okoljsko učinkovitost.

Zunanje oblikovanje in notranji prostor sta praktično enaka manjšemu CX-60, vendar CX-80 razvaja z 250 mm večjo dolžino ter seveda sedmimi sedeži. Vse različice so opremljene z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in enako velikim osrednjim zaslonom na dotik. Bogat nabor varnostnih sistemov kot pri ostalih modelih vključuje funkcijo Cruising & Traffic Support, ki je zasnovan tako, da zazna znake voznikove nepozornosti ali motenj v vožnji in posreduje, da prepreči nesrečo. Mazdina vizija presega užitek v vožnji in krepi vsakdanje življenje kupcev z nepozabnimi izkušnjami.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button