AvtomobilizemNovice

Nova Porsche Panamera z dvema hibridnima sklopoma

4 E-Hybrid in 4S E-Hybrid sedaj z večjo močjo ter električnim dosegom.

Porsche z različicama 4 E-Hybrid in 4S E-Hybrid širi linijo nove Panamere in tako izpolnjuje vse večje povpraševanje po učinkovitih ter dinamičnih hibridnih pogonskih sklopih. Novi priključni hibridi se ponašajo z udarnimi pospeški in voznimi lastnostmi, usklajenimi s Porschejevo strategijo.

Oba modela sta prejela prenovljen 2,9-litrski bencinski V6 motor podprt s parom turbopolnilnikov v kombinaciji z naprednim hibridnim sistemom, ki zagotavlja takojšnjo moč in navor. Vsestranska Panamera 4 E-Hybrid ponija sistemsko moč 346 kW (470 KM) in 650 Nm navora, kar omogoča pospešek do stotice v 4,1 sekunde ter največjo hitrost 280 km/h. Zavoljo nove večje 25,9 kWh baterije je električnega dosega dovolj za 96-kilometrsko pot.

Panamera 4S E-Hybrid ponuja nekaj več zmogljivosti, hkrati se osredotoča na vozno dinamiko. Sistemska moč z dodatkom črke S zraste na 400 kW (544 KM) in 750 NM navora, s čimer se pospešek do 100 km/h skrajša na 3,7 sekunde, najvišja hitrost pa poveča na 290 km/h. Doseg v električnem načinu znaša 92 kilometrov. Nova baterija nudi 45 odstotkov več kapacitete od prejšnje, kljub skoraj enakim dimenzijam. Polnjenje poteka preko standardnega priklopa z 11 kW in traja slabe tri ure.

Modeli E-Hybrid so opremljeni z optimiziranimi načini vožnje, prilagojenimi učinkovitosti in zmogljivosti, vključno z načini E-Power, Hybrid Auto, E-Hold in E-Charge. Ti načini prilagajajo strategijo delovanja glede na vozne razmere in stopnjo napolnjenosti baterije, kar omogoča čim boljšo električno vožnjo v mestnih območjih in zagotavlja učinkovitost na daljših vožnjah. Izboljšano je bilo tudi področje regenerativnega zaviranja, saj lahko elektromotor nazaj v baterijo energijo pošilja z močjo 88 kW.

Poleg tega so vse različice modela Panamera opremljene z napredno tehnologijo vzmetenja, katero poganja 400-voltna električna arhitektura, vključno z aktivnim vzmetenjem Porsche Active Suspension Management in aktivnim vzmetenjem Porsche Active Ride, ki izboljšujeta oprijem, zmogljivost v ovinkih ter splošno udobje, saj lahko blažilniki svoje delovanje spremenijo 13-krat v sekundi.

Oblikovno zasnovo Panamere odlikujejo športni detajli, kot so matrični LED žarometi, zadnja stekla brez okvirja in značilne oblike platišč dimenzij od 19 do 21 palcev. Izboljšana serijska oprema prinaša parkirni asistent in hlajen pladenj za pametne telefone za brezžično polnjenje, opcijsko so na voljo tudi krmiljenje zadnje osi, karbon-keramične zavore ter Porsche InnoDrive. Naročila za modela Panamera 4 E-Hybrid in 4S E-Hybrid so že odprta, dobava v Evropi pa bo predvidoma stekla v drugem četrtletju letošnjega leta. Izvedenka Executive z dodatnimi luksuznimi funkcijami bo na voljo na izbranih trgih, kar bo zadovoljevalo zahtevne želje kupcev.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button