AvtomobilizemNovice

Nova Opel Astra tudi kot privlačen in prostoren karavan

Praktičen Sports Tourer bo na ceste zapeljal že v začetku prihodnjega leta.

Celovito premiero je doživela Opel Astra Sports Tourer, praktična karavanska različica nove generacije nedavno predstavljene komibilimuzine, ki bo v prodajne salone zapeljala že čez nekaj mesecev. Kaj hitro je opazno, da športni karavan oblikovno sledi smernicam kombilimuzine, z najbolj značilno Vizor masko, aktualnima LED žarometoma in seveda novim logotipom.

Poglavitna razlika je pri podaljšanem in povečanem zadku. V celotnem merilu je Sports Tourer zrasel od kombilimuzine, v dolžino meri 4.642 mm, je 1.860 mm širok, z 2.732 mm je medosna razdalja tudi za 57 mm daljša od predhodnega modela. Kljub temu pa ja v skupno dolžino zaradi krajših previsov, za 60 mm bolj kompakten. Glavna prednost karavanske oblike bo 608-litrski prtljažni prostor, ki ob zloženi zadnji klopi zraste na 1.634 litrov. Sedeži deljivi v razmerju 40:20:40 se zložijo popolnoma v popolnoma ravno površino za lažji prevoz tovora. Ta nova generacija Sports Tourerja bo na voljo tudi s priključno-hibridnim pogonom, pri katerem je prtljažni prostor skrčen na 548 oziroma 1.574 litrov.

Z izjemo povečane uporabnosti, je Sports Tourer na drugih področjih skoraj identičen komiblimuzini. Notranjost enako zastavljeno okolje z 10-palčnimi digitalnimi merilniki pred voznikom in dodatnim 10-palčnim informacijskim zaslonom blizu sredine armaturne plošče. Osrednji točki kabine predstavljata vse sodobne funkcije in povezljivosti, kot sta storitvi Apple CarPlay ter Android Auto. Sistem je oborožen tudi z vsemi naprednimi voznimi in varnostnimi pripomočki, izpostavili bi še pohvalno ohranitev ločenih fizičnih gumbov za upravljanje klimatske naprave.

Opel vztrajno izpostavlja tudi odlično udobje sodobno zasnovane notranjosti, saj sedeži certificiranimi s strani nemške kampanje za zdravo hrbtišče, obljubljajo neprimerljivo udobje, skoraj na ravni domačega naslanjača.

Poglejmo še kaj bo Astra Sports Tourer skrivala pod motornim pokrovom. Mnogo podrobnosti ostaja še skritih, vendar gre kot pri kombilimuzini pričakovati bencinske in dizelske pogonske sklope z zmogljivostjo med 110 in 225 KM ter priključna hibrida s 180 ali 225 konjskimi močmi. Osnoven bo šeststopenjski ročni menjalnik, med tem ko bo opcijsko ponujen osemstopenjski samodejni, standarden pri hibridih. Naročila za Sports Tourerja bodo odprta v začetku leta 2022, prve dostave bodo sledile proti pomladi.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button