AvtomobilizemNovice

Nova Jaguarja XE in XF 300 Sport

Športno obarvana Jaguarja XE in XF 300 Sport bo gnal štirivaljnik z blago-hibridno podporo.

Jaguar je pred kratkim predstavil novo Sport različico F-Pace SUV-ja, s podobno tematiko nadaljujejo pri dveh limuzinskih modelih. Kompaktni poslovni limuzini XE, s katero se postavljajo po robu BMW-ja serije 3 in luksuzni limuzini XF, konkurenci večjega serije 5.

Pod pokrovom obeh limuzinskih modelov z oznako Sport bo brnel 2-itrski štirivaljni turbobencinski motor, podprt z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom, ki ustvari prijetnih 300 konjskih moči in 400 Nm navora. V kombinaciji s stalnim štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, se bo manjši XE 300 Sport do stotice pognal v 5,9 sekundah, okornejši XF pa bo za enak dosežek potreboval 6,1 sekunde oziroma 6,2 sekunde v Sportbrake karavanski obliki. Najvišja hitrost vseh modelov znaša 250 km/h.

Nov nivo opreme ne prinaša le spremembe v nosu, športno naravo poudarjajo številni kozmetični popravki, kot so večja 20-palčna platišča, pri XE obarvana v temen saten, pri XF pa so na voljo v srebrni ali črni barvi. Paleta karoserijskih barv ostaja tista iz klasične ponudbe. Popestritev s črnimi zunanjimi okrasnimi elementi prinaša paket Black Pack, ki je pri ostalih izvedenkah doplačljiv, kontrastno črna je tudi streha.

Pogled v notranjost razkrije veliko aluminijastih dodatkov pri XE Sport, metem ko se XF pohvali z lesenimi elementi v barvi oglja. Standardno bosta oba nova Jaguarja 300 Sport oborožena z naprednimi eksistenčnimi in varnostnimi pripomočki ter Pivi Pro informacijskim sistemom, s podporo glasovnega asistenta Amazon Alexa in posodabljanjem preko spleta. Domače cene še niso znane, Britanci bodo morali za XE 300 Sport odšteti najmanj 50.371 evrov in slabih 57 tisočakov za XF 300 Sport.

Žiga Kolman
foto: Jaguar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button