AvtomobilizemNovice

Nova Jaguarja F-Pace 300 in 400 Sport

F-Pace je pridobil šestvaljna vrstna motorja, blago-hibridno tehnologijo in privlačen videz.

Jaguar je predstavil dvojico F-Pace modelov, z večjo športno karakteristiko, saj že z imenom Sport nakazujeta svoje cilje. Spoznajmo torej F-Pace 300 Sport in 400 Sport.

Obe novi izvedenki priljubljenega Jaguarjevega športnega terenca, s pohvalita z novo pridobljenima šestvaljnima vrstnima motorjema. Pri modelu 300 gre za 3-litrsko dizelsko enoto, podprto z dvema turbinama, ki ustvari prijetnih 300 KM in 650 Nm navora, kar zadošča za poskok do stotice v 6,4 sekundah ter doseg najvišje hitrosti 230 km/h.

Dizelski motor pa ni le razmeroma poskočen, temveč zaradi sodelovanja z blago-hibridnim sistemom, tudi prijazen do denarnice. Poraba na sto kilometrov namreč znaša 6,2 litra, v okolje pa izpusti 194 g/km ogljikovega dioksida. Poleg tega lahko pri zaviranju regenerira energijo in jo shranjuje v bateriji 48-voltnega sistema.

Na drugi strani je F-Pace 400 Sport, prav tako s šestvaljnim vrstnim motorjem, le da deluje na žlahtnejši bencin. Skupaj z enako hibridno asistenco ustvari 400 konjskih moči in 550 Nm navora, posledično je s časom 5,4 sekunde bolj poskočen in z maksimalno hitrostjo 250 km/h, nekoliko hitrejši od dizelskega brata.

Na zunaj bomo nova modela prepoznali po dveh novih odtenkih sive karoserijske barve, črnih okrasnih elementih in 21- ali 22-palčnih kovanih platiščih. Standardno bosta oba F-Pace Sport opremljena z gretimi in hlajenimi sedeži, stropu oblazinjenem v semišu, panoramsko streho in Amazon Alexo. Podvozja se inženirji niso dotikali, saj je F-Pace že v osnovi precej dinamično nastrojen SUV. Komur kateri izmed dveh mlačnih športnih izvedenk ne bo po godu, lahko izbere divji različico SVR s 5-litrskim V8 motorjem.

Žiga Kolman
foto: Jaguar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button