AvtomobilizemNovice

Nova Hyundai Kona razkriva svoj obraz

Kona tudi v drugo ponuja električni, hibridni in bencinski pogon.

Hyundai je razkril podobo nove generacije uspešnega kompaktnega križanca Kona, ki se v drugo močno spogleduje z oblikovanjem električnih modelov družine Ioniq. Kljub temu bo Kona nadaljevala s ponudbo štirih različnih pogonskih sklopov – povsem električnega, hibridnega, klasičnim motorjev z notranjim izgorevanjem in športno obarvanega N Line. Univerzalna arhitektura bo izpolnila različne mobilnostne potrebe kupcev.

Nova Kona bo ohranila mestno osredotočenost, a bo vseeno pridobila nekaj dodatnih centimetrov za več udobja v notranjosti in bolj dinamično podobo. Druga generacija je s 4.355 mm dolžine za 150 mm daljša od predhodnika, prav tako je pridobila 25 mm v širino in 60 mm medosne razdalje. Za razliko od ostalih avtomobilov z različnimi pogoni, so razvoj nove Kone začeli s povsem električno različico in jo kasneje prilagodili potrebam motorjev z notranjim izgorevanjem. S to potezo jim je uspelo  vpeljati več tehnološke osredotočenosti in futurističnega sloga.

Oblikovalski pristop je precej bolj izrazit kot poprej, z novim zglajenim sprednji delom, ki prispeva k izboljšani aerodinamiki. Nalogo osvetlitve spredaj opravljata vzdolžni dnevni element in nekoliko nižje umeščeni žarometi, podobno kot pri prejšnjem modelu. Bočna linija je s kontrastnimi podaljški blatnikov izdatno bolj poudarjena k čemur prispevajo tudi 19-palčnih platišča, zadek z drugo vzdolžno osvetlitvijo pa se približuje slogu preostalih modelov Ioniq.

Najbolj dobrodošla prednost nove generacije Kone bo pridobitev prostora v notranjosti in prtljažniku, s čimer bo še bolje izpolnjevala življenjski slog različnih profilov kupcev. Videz notranjega ambienta močno spominja na namenska električna vozila z lebdečo armaturno ploščo, katero krasi par 12,3-palčnih zaslonov in ambientalna osvetlitev. Sredinsko konzolo so očistili s premikom izbirnika smeri vožnje za volanom, kar sprosti dodatne odlagalne površine. Nova Hyundai Kona bo na trg zapeljala predvidoma poleti prihodnje leto, ko bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button