AvtomobilizemNovice

Nova Honda CR-V tudi kot priključni hibrid

Trojico novih Hondinih SUV-jev zaokrožuje CR-V.

Ob novi Hondi ZR-V in električni e:Ny1 se predstavlja povsem nova šesta generacija uspešnega SUV-ja CR-V, ki postavlja nova menila oblikovanja, praktičnosti ter tehnologije v svojem segmentu. Hondina pomembna trojica je premiero doživela na evropskem medijskem dogodku v Offenbachu v Nemčiji.

Najpomembnejša lastnost novega CR-V je celovita sprememba oblikovanja, ki seveda sledi smernicam ostalih modelov, hkrati z dodatnimi dimenzijami ponuja večjo prostornost in uporabnost, v notranjosti pa so uvedli precej premijskih potez, z elegantnim slogom ter kakovostnimi materiali. Čeprav gre za razmeroma velikega SUV-ja, so želeli pri Hodni poudariti športno plat, kar se nekoliko odraža pri samem oblikovanju, hibridna motorja pod pokrovom pa tega ne potrjujeta. Vseeno bosta zadostila potrebe povprečnega uporabnika, ki mu več pomenita nizka poraba in zmanjšani izpusti.

Novega CR-V bosta poganjala poznani hibridni pogonski sklop e:HEV in prvič priključno-hibridni sklop e:PHEV. Pri obeh osnovo predstavlja 2-litrski štirivaljni bencinski motor z Atkinsinovim ciklom, ki je pred kratkim doživel tehnološko prenovo za večjo učinkovitost. Zaprti hibrid e:HEV je podobne zasnove kot pri novem Civicu, združuje manjšo litij-ionsko baterijo in dva kompaktna elektromotorja, kar omogoča nemoteno prehajanje iz hibridnega v električni način vožnje. Priključno-hibridni e:PHEV enaka elektromotorja poveže z večjo baterijo s kapaciteto 17,7 kWh, ki ponuja do 82 kilometrov neslišne vožnje, polnjenje do 100 odstotkov pa bo trajalo samo 2,5 ure.

Popolnoma nov model ohranja svojo prepoznavno silhueto, vendar z novimi linijami povečuje svojo prisotnost na cesti. Obe hibridni različici se bosta med seboj ločili po ekskluzivnem obikovanju sprednje maske, ki se na robovih zliva z dvema tankima LED žarometoma. Stranski profil deluje precej boljo SUV-jevski kot prej, hkrati so poteze precej elegantne, s poudarjeno bočno linijo, zadek pa se zaključi z značilnimi pokončnimi lučmi.

V notranjosti lahko opazimo evolucijo oblikovanja predstavljenega z novim Civicom, ki prinaša več premijske elegance z enostavno armaturno ploščo, na kateri domuje velik 9-palčni osrednji zaslon na dotik, pohvalimo lahko ločeno upravljanje klimatske naprave, pred voznikom so namesto analogni, digitalni merilniki, nova je prav tako zasnova sredinske konzole s tipkami za izbiranje smeri vožnje. Za večje udobje potnikov bo zaslužnih 16 mm več prostora za noge zadaj, nastavitev nagiba zadnjih sedežev in 18 odstotkov večji prtljažnik od predhodnika. Med drugim bo na krovu cela zbirka novih aktivnih in pasivnih varnostnih pripomočkov Honda Sensing.

Žiga Kolman
foto: Honda

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button