AvtomobilizemNovice

Nova Honda Civic fantastična tudi v dirkaški preobleki

Honda bon a letošnjem šovu SEMA predstavila posebno dirkaško različico novega Civica.

Ni dolgo, odkar smo prvič videli novo generacijo Honde Civic, tako v kombilimuzinski obliki primernejši za evropske kupce, kot v limuzinski za severno Ameriki in nenazadnje zakamuflirano nabrušeno Type R. Zadnja tako rekoč ostaja le še dirkaška različica, ki je prispela ravno prav za največji salon predelav v ZDA.

V primeru dirkalnega Civica gre ponovno za ameriško podaljšano izvedenko, ki bo na voljo kot dirkalnik za ligo TC America Series – nekakšno ameriško prvenstvo turnih avtomobilov. Z njim se bodo lahko bodoči lastniki zapodili tudi na amaterskih preizkušnjah ali pa kar na lokalni stezi.

Za razvoj dirkalnega Civica so poskrbeli pri oddelku Honda Performance, pod pokrovom pa so namestili prisilno polnjen motor, povesem verjetno 1,5-litrski turbo štirivaljnik, kakršnega najdemo v serijskem Civicu Si, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Številke zmogljivosti ostajajo neznanka, saj gre še za prototipno fazo, vendar lahko hitro opazimo resnost projekta, glede na pomanjkljivo opremljeno notranjost, kamor so vgradili obvezno varnostno kletko in obvezne dirkaške pripomočke.

Za lažje krotenje dodatnih konjičev bo poskrbel diferencial z delno zaporo, med novimi komponentami so se znašli tudi nadgrajena nadzorna enota motorja, bolj odprt izpušni sistem, Bilstein blažilniki, Eibach vzmeti, močnejše Wilwood zavore in nenazadnje veliko APR zadnje krilce. Na kaj več podrobnosti bomo morali počakati do uradnega razkritja.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button