AvtomobilizemNovice

Nova celostna podoba znamke Dacia bo uvedena na vsa vozila v ponudbi.

Sprememba bo uvedena v proizvodnjo vseh modelov hkrati, z odprtjem naročil 16. junija in prvimi dobavami konec letošnjega leta.

Po uvedbi nove celostne podobe v razne dokumente in komunikacijske kanale sredi leta 2021 bodo zdaj tudi vozila dobila nove elemente istovetnosti znamke. Onkraj oblikovnih sprememb nova celostna podoba uteleša zaveze za prihodnost in nadgrajuje trdne vrednote, ki tvorijo zgodbo o uspehu znamke Dacia. Vozila z novim zaščitnim znakom in logotipom bo možno v proizvodnjo naročiti od 16. junija, dobave kupcem pa bodo stekle konec leta 2022.

Zaščitni znak, ki ga sestavljata minimalistično oblikovani in kot člena verige spojeni črki D in C, je simbol čvrstosti in obenem enostavnosti. Znak Dacia Link zagotavlja prepoznavo znamke že na daleč, krasi pa tudi sredino koles. Druga opazna sprememba je pojav logotipa na zadnjem delu avtomobila in na volanu. Minimalistično oblikovane črke so načrtno razbremenjene in ohranjajo le tiste poteze, ki so nujne za njihovo prepoznavnost in berljivost.
Druge spremembe so megalitno sivo obarvani strešna nosilca, zaščitni oblogi pod odbijačem spredaj in zadaj ter ohišij zunanjih ogledal na modelih Sandero Stepway in Duster.

Da bi jih videli v živo, bodo morali kupci počakati do mednarodne avtomobilske razstave v Parizu, ki bo oktobra 2022.

Rudi Leskovec
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button