AvtomobilizemNovice

Nov teden, nov restomod Porsche

Britanski maloserijski predelovalci si mečejo rokavice.

O podjetju Singer Vehicle Design smo pisali že kar nekajkrat, saj vsake toliko postrežejo z vintage restavrirano Porsche serijo 911, ki jo odlikuje povsem novo in sodobno podpločevinje. Gre za nekakšno klasično obliko izpred nekaj desetletij, ki jo odlikuje takratna vozna dinamika s povsem novim pogonom.

Današnji voz so pripravli pri Theon Designu, še enemu restomod predelovalcu z Otoka. Po nedavno predstavljenem modelu HK002 so tokrat pripravili vozilo z oznako BEL001, ki je pravzaprav imenitno restavrirana in izboljšana različica Porsche 911 iz serije 964. Oznaka BEL se nanaša na Belgijo od koder prihaja naročnik, ki si je zaželel uporaben, sodoben in zračno hlajen Porsche 911, iki bi združeval klasično Porsche vozno dinamiko s sodobnim cestnim potovalnikom. Pred vami je tako štirikolesnik, ki pooseblja prav vse to.

Tokrat so Angleži prvič uporabili prisilno polnjen agregat, v tem primeru 3,6-litrski zračno hlajeni šestvaljni bokser motor s 400 KM in 498 Nm navora. Sled obširne rabe karbona vozilo na tehtnici meri le 1.265 kilogramov o skoraj idealni 50:50 razporeditvi mase, zato vrhunska cestna dinamika ni pod vprašajem. Smo že omenili izpuh iz nerjavnega jekla, delno aktivno podvozje, 5-stopenjski ročni »pretikač« in diferencial z omejenim zdrsom?

Cena za tovrstno željo je znašala skoraj 600 tisočakov, zato je serijsko nadaljevanje zgodbe malo verjetno. Kako so se za volanom znašli britanski kolegi, pa preverite v video prispevku spodaj …

 

Blaž Likovič
foto: Theon

Povezani članki

4 komentarjev

  1. Skoda, da bo porse presaltal na elektriko! Upam da ne bojo samo se garazne firme delale dobrih in glasnih avtomobilov 🙁

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button