AvtomobilizemNovice

Nov paket MC Edition za Maseratija Ghibli, Levante in Quattroporte

Več stila za trizobo trojico, v čast domačega kraja in dosežkov.

Trije Maseratijevi modeli bodo s tem mesecem bogatejši za novo posebno izdajo MC Edition (Maserati Corse), katere oblikovne spremembe se poklanjajo legendarni dirkaški zgodovini podjetja. Maserati je potrdil, da bo MC Edition oprema na voljo tudi evropskim kupcem, v kombinaciji z močnejšimi V8 izvedenkami.

Nova najvišja stopnja opreme MC Edition prinaša mnoge lepotne popravke, vključno z modro obarvanimi zavornimi čeljustmi, črnimi obrobami in ekskluzivne značke na sprednjih blatnikih ter B stebričku. Ponujena bo tudi izbira dveh edinstvenih karoserijskih barv, rumene Giallo Corse in modre Vittoria, ki sta bila izbrani v čast barvam domačega mesta Modena.

Zunanji izgled posebne izdaje v celoto povežejo sveža črna platišča, sicer z različnimi dimenzijami glede na model. SUV Levante MC Edition prejme 22-palčni set, limuzini Ghibli in Quattroporte pa malenkost manjša 21-palčna platišča. Vsi trije standardno prejmejo tudi električno pomično panoramsko streho.

Pogled v notranjost modelov MC Edition razkrije bogato opremljeno kabino s okrasnimi elementi iz modro obarvanih ogljikovih vlaken, kakovostno Bowers & Wilkins ozvočenje in dodatno zbirko obeležilnih značk. Unikatno oblazinjenje združuje nekaj nenavadnih materialov, saj so sedeži oblazinjeni v kombinaciji črnega usnja in denima, materiale pa skupaj povezujejo rumeni ter modri šivi. Za nameček so v vzglavnike sedežev všili logotip MC Edition.

Pod pokrovom motorja treh Maseratijev bo rohnel enak 3,8-litrski V8 podprt z dvema turbinama, ki s specifikacijo Trofeo proizvede prijetnih 580 KM in 730 Nm navora, dovolj da se najhitrejši model v zbirki, Ghibli, do stotice požene v 4,3 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 327 km/h. Dobavljivost Maseratijev Levante, Ghibli in Quattroporte MC Edition je predvidena za konec tekočega meseca, nekoliko prej bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button