AvtomobilizemNovice

Nov obraz še za Alpino XB7

Preobrazbi BMW-ja X7 sledi še Alpinina izpeljanka.

Kontroverzni prenovi BMW-jeve zastavonoše X7 izpred nekaj dni, sledi osvežitev Alpine XB7. Ker gre v osnovi za identičen avtomobil, je bil XB7 deležen enake hibridizacije motorja, modernizacije asistenčnih sistemov in sprememb zunanjega oblikovanja.

Pod pokrovom gromozanske Alpine domuje 4,4 -litrski V8 podprt z dvema turbinama in blago-hibridnim sistemom, a kljub vsemu moč ostaja enaka kot poprej – 475 kW (621 KM) in 800 Nm navora. Seveda je moči več kot dovolj, bo pa ekonomičnost zaradi električne pomoči nekoliko izboljšana.

Dodajanje hibridnega sklopa je pustilo posledice pri sami masi vozila, ki namesti 2.600 kilogramov, po preobrazbi tehta zajetnih 2.730 kilogramov. Tako kot pri moči, številke zmogljivosti ostajajo neokrnjene. Pospešek do stotice se odvije v presenetljivih 4,2 sekundah, najvišja hitrost znaša 290 km/h. Vključno z večjo energičnostjo pogonskega sklopa, Alpina poskrbi za specifično nastavitev zračnega vzmetenja, za doseg značilne dinamike.

Glavni novosti, deljenima sprednjima žarometoma, nikakor ne uidemo, le da Alpina XB7 sprednji odbijač dodatno popestri s športno odrezavostjo in klasičnim napisom na dnu zračnih rež. Kot je pri Alpini tradicija, na vseh štirih koncih najdemo klasična Alpina Dynamic platišča, tokrat z 21-palčnim premerom.

V kabini bomo našli 14,9-palčni informacijski zaslon in 12,3-palčne digitalne merilnike, umeščene v združen ukrivljen steklen element. Pod površjem se skriva aktualna BMW-jeva iDrive 8 programska oprema, pri Alpini unikatno okrašena z modro in zeleno barvno shemo. Koliko bodo pri Alpina Automobiles računali za novega XB7 še ni znano, pred prenovo je bilo potrebno zanj odšteti najmanj 155 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Alpina Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button